Ημέρα... πόνου για την εθνική Αγγλίας (vid)

Οι Κροάτες πέρασαν από το «Γουέμπλεϊ» και άφησαν την εθνική ομάδα της Αγγλίας εκτός τελικής φάσης του Euro 2008. Συμπληρώνονται 9 χρόνια από εκείνη τη νύχτα που στο Λονδίνο «ακούστηκε» σιγή και γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους της θητείας του ΜακΚλάρεν στον πάγκο.  



Ημέρα... πόνου για την εθνική Αγγλίας (vid)

Τα «τρία λιοντάρια», έμειναν εκτός της μεγάλης διοργάνωσης της UEFA, 14 χρόνια έπειτα από την αμέσως προηγούμενη απουσία τους από τουρνουά διεθνούς επιπέδου, αφού το 1994, η ομάδα του Γκρέιαμ Τέιλορ είχε αποτύχει να δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στις ΗΠΑ.

Σαν σήμερα, στις 21 Νοεμβρίου του 2007 στο «Γουέμπλεϊ», οι Άγγλοι μπορούσαν και με έναν βαθμό να βρεθούν στα γήπεδα των Αυστρίας και Ελβετίας, παρά το γεγονός πως επέστρεψαν στο παιχνίδι με τους Κροάτες από το εις βάρος τους 2-0.

Με τον ΜακΚλάρεν στην άκρη του πάγκου να κρατάει στο ένα χέρι την ομπρέλα του και στο άλλο ένα ποτήρι καφέ, η Αγγλία με τον Κάρσον να κάνει μέγιστη γκάφα σε σουτ του Κράνιτσαρ στο 8ο λεπτό και το γκολ του Όλιτς στο 14', βρέθηκε να κυνηγάει από πολύ νωρίς στο ματς.

Βέβαια, το γεγονός πως η κλεψύδρα είχε ακόμα... πολύ άμμο, αποδείχθηκε προσωρινά θετικό για τους γηπεδούχους, που στην επανάληψη, με πέναλτι του Λάμπαρντ στο 56' και γκολ του Κράουτς στο 65' έφεραν το ματς στα ίσια.

Κι ενώ ο βαθμός ήταν αρκετός για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2008, ο Μλάντεν Πέτριτς στο 77' έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα των «λιονταριών», η Κροατία έφυγε από το «Γουέμπλεϊ» με τη νίκη και η συντριπτική πλειοψηφία εκ των 88.091 οπαδών που βρίσκονταν στις εξέδρες (αφαιρώντας φυσικά τον αριθμό των Κροατών) έμειναν παγωμένοι να κοιτάζουν...

Όπως πάγωσε και ο καφές του ΜακΚλάρεν που απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας έπειτα από αυτό το παιχνίδι...

Οι συνθέσεις των ομάδων σ' εκείνο το ματς:

Αγγλία: Κάρσον, Ρίτσαρντς, Κάμπελ, Λέσκοτ, Μπριτζ, Ράιτ – Φίλιπς (46' Μπέκαμ), Τζέραρντ, Μπάρι (46' Ντεφό), Λάμπαρντ, Τζο Κόουλ (80' Μπεντ), Κράουτς

Κροατία: Πλετίκοσα, Τσόρλουκα, Σίμιτς, Ρόμπερτ Κόβατς, Σίμουνιτς, Σρνα, Μόντριτς, Νίκο Κόβατς, Κράνιτσαρ (75' Πράνιτς), Όλιτς (84' Ράκιτιτς), Εντουάρντο (69' Πέτριτς)