Λεβερκούζεν - Τότεναμ (preview)

Με νίκη απέναντι στη Λεβερκούζεν στη «Μπάι Αρίνα» επιθυμεί να συνεχίσει απόψε (στις 21.45, ΟΤΕ sportHD 2) η Τότεναμ, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.



Λεβερκούζεν - Τότεναμ (preview)

Μετά το σημαντικό «διπλό» επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία πριν από τρεις εβδομάδες, η Τότεναμ θέλει να «ζευγαρώσει» τις νίκες της στον 5o όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να θέσει ισχυρές βάσεις για την πρόκριση στα νοκ-αουτ παιχνίδια. Η σημερινή της δοκιμασία βέβαια μόνο εύκολη δεν θα είναι, σε ένα γκρουπ που έχει … μπλεχτεί βαθμολογικά μέχρι τώρα.

Οι Γερμανοί, έχοντας δυο βαθμούς από ισάριθμες ισοπαλίες (με ΤΣΣΚΑ και Μονακό), θα κυνηγήσουν την πρώτη τους νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, και παράλληλα να «ρεφάρουν», μετά την ήττα από τη Βέρντερ Βρέμης το Σάββατο (2-1) για την 8η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. To ξεκίνημα της δεν είναι το καλύτερη δυνατό, αφού είναι 10η έχοντας μόλις 10 βαθμούς. Η Τότεναμ απ’ την άλλη έμεινε στο 1-1 με τη Γουέστ Μπρομ στο «Χόθορνς» και βρίσκεται πλέον στην 3η θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ με 18 πόντους.

H μοναδική φορά που οι δυο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν την σεζόν 2006/07, για τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Τα «σπιρούνια» είχαν καταφέρει να δραπετεύσουν με τη νίκη (0-1) από την έδρα των «ασπιρίνων», κάτι που στοχεύουν φυσικά να επαναλάβουν και σήμερα. Ξεχωρίζει απόψε η επιστροφή του Χέουνγκ-Μιν Σον στη Γερμανία, κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Αγωνιστικά νέα:

Λεβερκούζεν:

Από τα πλάνα του Ρότζερ Σμίντ θα απουσιάσουν οι τραυματίες Γιουρτσένκο, Πογιάνπαλο και Μπελαραμπί.

Τότεναμ:

Εκτός της διάθεσης του Μαουρίσιο Ποκετίνο ο – τραυματισμένος εδώ και καιρό – Χάρι Κέιν, όπως και ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ, που χτύπησε στην πρόσφατη αναμέτρηση με τη Γουέστ Μπρομ, χωρίς να είναι όμως κάτι σοβαρό.

Πιθανές εντεκάδες των δυο ομάδων:

Λεβερκούζεν:

Λένο, Xένρικς, Τα, Τοπράκ, Ουεντέλ, Αράνγκις, Καμπλ, Μπραντ, Φόλαντ, Τσαλχάνογλου, Ερνάντες

Τότεναμ:

Γιορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Φερτόχεν, Ρόουζ, Γουανιάμα, Ντεμπελέ, Έρικσεν, Άλι, Λαμέλα, Σον,