Όταν ο Άλαρνταϊς... δεν είχε ανάγκη από τις μίζες (pic)

Όσο και να θέλει να παρουσιαστεί ως... θύμα πλεκτάνης, αν και προς τιμήν του παραδέχθηκε πως ήταν και δικό του λάθος και από ευθιξία παραιτήθηκε από την εθνική ομάδα της Αγγλίας, ο Άλαρνταϊς, έκανε κάτι το οποίο στην αυτοβιογραφία του ξεκαθάριζε πως ουδέποτε είχε ανάγκη...  



Όταν ο Άλαρνταϊς... δεν είχε ανάγκη από τις μίζες (pic)

Ο «Big Sam» έπεσε... θύμα (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος για μια προσπάθεια εξάλειψης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο ακόμα και με αθέμιτα μέσα) της καλοστημένης επιχείρησης των ρεπόρτερ της «Telegraph» που υποδύθηκαν τους εκπροσώπους ποδοσφαιριστών από εταιρεία που εδρεύει στην Άπω Ανατολή.

Και μόνο που προσφέρθηκε να βοηθήσει τον δικό του μάνατζερ, να κάνει κουβέντα για... μίζα 400.000 λιρών και να τονίσει πως συνεχώς παραβιάζονται οι κανονισμοί της FA στις μεταγραφές όσον αφορά την κατοχή δικαιωμάτων παικτών από τρίτη πλευρά – πράγμα που απαγορεύεται ρητά βάσει των κανονισμών της Ομοσπονδίας – ήταν τουλάχιστον υπόλογος.

Παραιτήθηκε και η λύση της συνεργασίας του με την FA ήρθε κοινή συναινέσει, με τον ίδιο να δηλώνει πως έκανε μεγάλο λάθος, όμως να ισχυρίζεται πως η... επιχείρηση που στήθηκε εις βάρος του, νίκησε.

Αυτό που αξίζει ν' αναφερθεί, είναι πως στην αυτοβιογραφία του, το συγκεκριμένο κομμάτι στο χώρο του ποδοσφαίρου, δηλαδή τις επαφές και τα... δώρα από τους μάνατζερ ποδοσφαιριστών, συνήθως τα δεχόταν στην πιο απλή μορφή τους και ουδέποτε είχε αποδεχθεί κάποια μίζα ή χρηματική προσφορά που του είχε γίνει...

«Ποτέ δεν πήρα μίζα στη ζωή μου... Μπορεί να δεχόμουν ένα φαγητό κι ένα κρασί από κάποιον μάνατζερ μια ή δυο φορές, αλλά αυτό ήταν όλο. Από τη στιγμή που λάμβανα 1,5 εκατ.λίρες ετησίως, δεν είχα ανάγκη να πάρω κι άλλα χρήματα. Θα ήταν τρέλα να κάνω κάτι τέτοιο με ατζέντηδες...» είναι το χαρακτηριστικό απόσπασμα που μπορείτε να διαβάσετε και ιδίοις όμμασι.