Μπάρι, ο 3ος... 600άρης στην Πρέμιερ Λιγκ

Τις 600 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ είναι έτοιμος να συμπληρώσει ο 35χρονος μέσος της Έβερτον, Γκάρεθ Μπάρι, στο σαββατιάτικο (17/09) εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του απέναντι στη Μίντλεσμπρο. Έτσι, ο Μπάρι θα γίνει ο τρίτος παίκτης στη σχετική λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν μπει στο «κλαμπ» των 600 εμφανίσεων, πίσω από τους Φρανκ Λάμπαρντ (609) και Ράιαν Γκιγκς (632).



Μπάρι, ο 3ος... 600άρης στην Πρέμιερ Λιγκ

Μπορεί να έχει φτάσει τα 35 έτη, ωστόσο, ο επί δωδεκαετίας (2000-2012) Άγγλος διεθνής χαφ αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της μεσαίας γραμμής στη φετινή ανανεωμένη Έβερτον, η οποία έχει πραγματοποιήσει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ξεκάθαρη εμπιστοσύνη, μάλιστα, που του έχει δείξει ο νέος τεχνικός των «ζαχαρωτών», Ρόναλντ Κούμαν, μπορεί να «εκτοξεύσει» τις συμμετοχές του Μπάρι κάνοντάς τον ρέκορντμαν συμμετοχών στην Πρέμιερ, ξεπερνώντας δηλαδή, τις 632 συμμετοχές που κατέχει ως ρέκορντμαν ο βετεράνος Ουαλός άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς.

Το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου 1998, όταν για την προτελευταία αγωνιστική ο 17χρονος τότε, Γκάρεθ Μπάρι, πέρασε ως αλλαγή στο 49' αντικαθιστώντας τον Ίαν Τέιλορ στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του τότε, Άστον Βίλα, στο Χίλσμπορο κόντρα στη Σέφιλντ Γουένστεϊ (νίκησαν οι «χωριάτες» με 3-1).

Έκτοτε, ο Μπάρι αγωνίστηκε για 18 συνεχόμενα χρόνια στην πρώτη κατηγορία του ποδοσφαίρου της χώρας φορώντας, πέραν της Βίλα (365 συμμετοχές, 1998-2009) και αυτές των Μάντσεστερ Σίτι (132 συμμετοχές, 2009-2013) και Έβερτον (από το 2013, 102 συμμετοχές ως τώρα).

Για το επίτευγμα του αμυντικού μέσου του συλλόγου από το Μέρσεϊσαϊντ τοποθετήθηκαν, τόσο ο Ολλανδός κόουτς, όσο και ο συμπαίκτης του και αρχηγός, Φιλ Γιαγκιέλκα.

Κούμαν: «Θα επιλεγεί για το βασικό σχήμα. Είναι ένα εκπληκτικό κατόρθωμα. Θα είναι ο τρίτος παίκτης που θα φτάσει τα 600 παιχνίδια έχοντας παίξει 19 σεζόν συνεχόμενες. Είναι φανταστικό. Εξακολουθεί να είναι ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα, επειδή είναι ευφυής και τέτοιοι παίκτες πάντοτε αποπνέουν σεβασμό και είναι σημαντικοί. Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι μέλος της Έβερτον».

Γιαγκιέλκα: «Ως αρχηγός, είναι κάποιος που μπορώ να εμπιστευτώ ανά πάσα στιγμή, ειδικά όταν βρισκόμαστε κοντά στο γήπεδο. Είναι πάντοτε ωραίο να έχεις τέτοιους συμπαίκτες στον αμυντικό τομέα και τα τελευταία δύο χρόνια το έχω αυτό με τον Μπάρι. Ο Γκάρεθ είναι ήρεμος, δεν μιλάει πολύ, αλλά όταν το κάνει, όλοι τον ακούν. Είναι επαγγελματίας κι όταν τον δεις να παίζει, αποτελεί πραγματικά πρότυπο. Είμαστε ευτυχισμένοι που τον έχουμε στην ομάδα και θέλουμε να σπάσει όσα περισσότερα ρεκόρ μπορεί».