Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (preview)

Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα δώσουν τη δική τους «μάχη» για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Αγγλία, με τους μεν Πρωταθλητές Αγγλίας να θέλουν ξεκινήσουν από εκεί που τελείωσαν πέρυσι και τους δε κατόχους του Κυπέλλου να ευελπιστούν σε θετικό «ποδαρικό» στην εποχή Μουρίνιο.



Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (preview)

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση μεταξύ της Λέστερ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με στόχο την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της σεζόν, αυτό του «Community Shield».

Την τελευταία φορά που ο Ζοσέ Μουρίνιο αντιμετώπισε τον Κλαούντιο Ρανιέρι -τον άνθρωπο τον οποίο αντικατέστησε στην Τσέλσι το 2004- ο Πορτογάλος απολύθηκε από τους «μπλε». Η... ιστορία μεταξύ των δύο προπονητών πιθανότατα να ταιριάζει στον «Special One», ο οποίος δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στον Ιταλό ομόλογό του.

Μετά την απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Internacional Champions Cup», η Γιουνάιτεντ «ξύπνησε» στο επόμενο ματς με τη Γαλατασαράι «σκορπίζοντας» τη με 5-2. Τελευταία «πρόβα», το φιλικό προς τιμήν του Γουέιν Ρούνεϊ απέναντι στην Έβερτον, το οποίο έληξε 0-0.

Στον αντίποδα, ούτε η Λέστερ εντυπωσίασε ιδιαίτερα στα φιλικά προετοιμασίας, καθώς πέρα από την ισοπαλία κόντρα στη Σέλτικ, δέχθηκε οχτώ γκολ (4-0, 4-2) κόντρα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα. Κρατάει βέβαια την εμφάνιση του 2ου ημιχρόνου κόντρα στους «μπλαουγκράνα», με το νέο μεταγραφικό απόκτημά της, Αχμέντ Μουσά, να «κλέβει» την παράσταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εποχή της Πρέμιερ Λιγκ, στις 15 από της 23 περιπτώσεις, το «Community Shield» έχει πάει στην Πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Αγωνιστικά νέα:

Λέστερ:

Τη συμμετοχή του νεοαποκτηθέντα Ναμπαλί Μεντί αναμένουν στο σημερινό παιχνίδι οι φίλοι της Λέστερ, την ώρα που δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών για τον Κλαούντιο Ρανιέρι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Απών από τη σημερινή αναμέτρηση αναμένεται να είναι ο Τιμοτί Φουσού-Μενσά. Απών από το ματς με την Έβερτον ήταν ο Κρις Σμόλινγκ λόγω τραυματισμού στο πόδι, ωστόσο αναμένεται να δηλώσει το παρόν στον τελικό.

Πιθανές ενδεκάδες:

Λέστερ:

Σμάιχελ – Σίμπσον, Χουτ, Μόργκαν, Φουκς – Ολμπριάιτον, Ντρινγκουότερ, Κινγκ, Μαχρέζ – Μουσά, Βάρντι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Ντε Χέα – Βαλέντσια, Μπεϊλί, Μπλιντ, Σο – Ερέρα, Κάρικ – Ράσφορντ, Ρούνεϊ, Μαρσιάλ – Ιμπραΐμοβιτς