Ο θρίαμβος που... 50 χρόνια μετά, αποδείχθηκε δίκαιος! (pics+vid)

Είναι η μοναδική επιτυχία που έχει να επιδείξει η εθνική ομάδα της Αγγλίας στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Λίγο καιρό μετά τη νέα αποτυχία στο Euro 2016, τα «τρία λιοντάρια» θυμούνται το μακρινό, αλλά λαμπρό 1966, αφού σαν σήμερα, 30 Ιουλίου, σημειώθηκε ο μεγαλύτερος θρίαμβός τους. Αυτός, που εν έτει 2016, αποδείχθηκε δίκαιος με το γκολ του Χαρστ.  



Ο θρίαμβος που... 50 χρόνια μετά, αποδείχθηκε δίκαιος! (pics+vid)

Μισό αιώνα μετά, ο πόνος για τις συνεχείς αποτυχίες είναι πολύ μεγαλύτερος από τη χαρά που προσφέρει κάθε ανάμνηση του δοξασμένου 1966.

Τότε που η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας με τον Σερ Αλφ Ράμσεϊ στον πάγκο αναρριχήθηκε στην κορυφή του κόσμου, μπροστά στο κοινό της, όμως το έκανε για πρώτη και για τελευταία φορά...

Στο παιχνίδι με τη Δυτική Γερμανία, στον τελικό εκείνου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του «Γουέμπλεϊ», ο Τζεφ Χαρστ ήταν εκείνος που χάρισε στα «τρία λιοντάρια» το τρόπαιο Ζιλ Ριμέ με το γκολ το οποίο προκάλεσε διχασμό, από τους Γερμανούς δεν έγινε ποτέ αποδεκτό, όμως η τεχνολογία, έστω κι αν χρειάστηκε να περάσουν 50 χρόνια, έδειξε πως τελικά ορθά μέτρησε και σωστά η Αγγλία στέφθηκε Παγκόσμια Κυπελλούχος κάνοντας υπερήφανο το έθνος της.

Ο Χέλμουτ Χόλερ ήταν εκείνος που είχε ανοίξει το σκορ 12ο λεπτό, όμως ο Χαρστ με κεφαλιά από γέμισμα του Μουρ με εκτέλεση φάουλ, ισοφάρισε πολύ γρήγορα για να επανέλθει η ηρεμία στον κόσμο που είχε κατακλύσει το «Γουέμπλεϊ».

Ο Πέτερς, έβαλε μπροστά το σύνολο του Ράμσεϊ βλέποντας πως στο ρολόι είχαν μείνει μονάχα 12 λεπτά αγώνα, ωστόσο, μια κόντρα στον Καρλ – Χάινς Σνέλινγκερ, είχε ως αποτέλεσμα την κατάληξη της μπάλας στα δίχτυα του Γκόρντον Μπανκς για να οδηγηθεί η κόντρα στην παράταση.

Κι εκεί, στο 11ο λεπτό του εξτρά χρόνου, από σέντρα του Άλαν Μπολ, ο Τζεφ Χαρστ αφού πρώτα στόπαρε τη μπάλα, εξαπέλυσε «κεραυνό» που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και εν τέλει έσκασε μέσα από την τελική γραμμή, αν και εκείνη τη στιγμή, ουδείς μπορούσε να βάλει το χέρι του στη φωτιά. Ούτε καν ο επόπτης από το Αζερμπαϊτζάν, Τόφικ Μπαχράμοφ, με τον οποίο συνεννοήθηκε ο ρέφερι, Γκότφριντ Ντιένστ, για να κατακυρώσουν το γκολ, τονίζοντας πως η μπάλα όντως είχε περάσει τη γραμμή στην εστία του Χανς Τιλκόβσκι.

Λίγο αργότερα και με τους Δυτικογερμανούς πλέον να έχουν προωθηθεί, ο Χαρστ διαμόρφωσε σε αντεπίθεση το τελικό 4-2 για να προκαλέσει την «έκρηξη» πανηγυρισμών στο «Γουέμπλεϊ».