Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος."/>
Η Έβερτον γίνεται πάλι πρωταγωνίστρια από κομπάρσος!
ENGLAND365 19.07.2016 | 23.45
Μια μεταγραφή που δεν παίζει σε κάποια θέση αλλά είναι πολύ πιο χρήσιμη από οποιοδήποτε θα αγοράσει αυτό το καλοκαιρι, κάνει η Έβερτον! Ο Στιβ Γουόλς δεν είναι σεντερ φορ για να βάλει γκολ, ούτε σέντερ μπακ για να βελτιώσει την άμυνα αλλά η προσθήκη του στην αγωνιστική λειτουργία των "τοφις" θα αλλάξει όλη την προοπτική τους! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Γιατί ο Γουόλς είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την απίστευτη επιτυχία της Λέστερ μιας και ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις τα τελευταία χρόνια να μπορέσει να συμβεί το ακατόρθωτο! Αυτός ανακάλυψε τον Καντέ αυτός βρήκε τον Μαχρέζ αυτός επέμενε να κρατήσουν τον Βάρντι (και να τον στηρίξουν πριν δυο χρόνια). Αυτός είναι που έπεισε τον Φουξ να υπογράψει πέρσι το καλοκαίρι αφού πρώτα είχε εξασφαλίσει το οκ του Νάιτζελ Πίρσον που όμως λίγες μέρες μετά απολύθηκε! Αυτός ανανέωσε τον Ντρίνκγουοτερ και πίστευε πως δεν χρειαζόταν άλλος αμυντικός χαφ όταν τραυματίστηκε ο Ματ Τζέιμς στις 9 Μαΐου του 2015 και θα έμενε εκτός για επτά μήνες τουλάχιστον!
Ο Γουόλς είχε την μεγαλύτερη συμβολή σε αυτή την επιτυχία της Λέστερ τουλάχιστον τόση όσο και ο Ρανιέρι, ο Μαχρέζ, ο Βάρντι και ο Καντέ! Ναι, οι τεχνικοί διευθυντές δεν παίζουν ποδόσφαιρο αλλά η παρουσία τους πολλές φορές διαφοροποιεί τις προϋποθέσεις και αλλάζει τα δεδομένα!
Η Έβερτον αυτό το καλοκαίρι με καινούργιο μεγαλομέτοχο και χρήματα στην τράπεζα έκανε ήδη μια σπουδαία κίνηση με τον Ρόναλντ Κουμαν να αναλαμβάνει την ομάδα και να καθορίζει τη νέα πορεία! Τώρα με την προσθήκη του Στιβ Γουόλς να είστε βέβαιοι πως η ομάδα από το μεγάλο λιμάνι θα γίνει ξανά υπολογίσιμο μέγεθος αν όχι άμεσα στη χρονιά που θα αρχίσει
σε τρεις εβδομάδες πάντως σίγουρα τη σεζον 2017-18!
Πολλές φορές μικρές κινήσεις σαν αυτή μπορεί να μην ξετρελαίνουν τους οπαδούς αλλά αλλάζουν επίπεδο σε ένα κλαμπ! Η Έβερτον μόλις ολοκληρώσει αυτή την κίνηση αυτό ακριβώς θα πτυχή, να αλλάξει δηλαδή πια βλέψεις και να ξαναγίνει μια ομάδα που δεν θα βολεύεται με την έβδομη και την όγδοη θέση! Και οι μεταγραφές της, πια, δεν θα έχουν λογική άμυνας αλλά επίθεσης αφού θα επιχειρήσει τα επόμενα χρόνια να ξαναγίνει αυτό που ιστορικά με επτά πρωταθλήματα και πολλούς τίτλους, ήταν μέχρι τη δεκαετία του 80: Πρωταγωνίστρια και όχι κομπάρσος!

newstrack
11.05.2026 | 13:34
Ο Αρτέτα προετοίμασε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» από το 20’, έκανε λάθος, έβγαλε... σημάδια Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά η Άρσεναλ πανηγύρισε μία νίκη τίτλου απέναντι στη Γουέστ Χαμ, στο «London Stadium». Ο Ράγια την κράτησε, ο Έντεγκααρντ την ξεκλείδωσε και έδειξε γιατί είναι ο αρχηγός της και ο Λεάντρο Τροσάρ έβαλε, ίσως, το πιο κομβικό γκολ της καριέρας του. Οι «κανονιέρηδες» απέχουν τρία ματς από την κορυφαία στιγμή στην ιστορία τους. Ίσως, από το να ξεπεράσουν τους «Invincibles», όπως είχε πει ο Τιερί Ανρί. Πρακτικά, αυτό θα συμβεί, αν σηκώσουν το Champions League. Και όλα αυτά, βασισμένοι στο σύνολο, με λίγα «σημεία αναφοράς» και δίχως τους «σούπερ σταρ»…
05.05.2026 | 13:45
Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της Premier League, η Άρσεναλ βρίσκεται ενώπιον μιας καθαρής αλλά εξαιρετικά απαιτητικής πρόκλησης: πρέπει να κερδίσει και τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια της για να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 22 χρόνια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ, εντός έδρας με την ήδη υποβιβασμένη Μπέρνλι και εκτός έδρας με την Κρίσταλ Πάλας. Αν τον περασμένο Ιούλιο ο Μικέλ Αρτέτα και οι ποδοσφαιριστές του γνώριζαν ότι το πρωτάθλημα θα κρινόταν σε αυτά τα τρία συγκεκριμένα ματς, θα είχαν δεχθεί την πρόταση χωρίς δεύτερη σκέψη. Και θα ήταν διαδικαστικό θέμα. Τώρα θα το κάνει;
29.04.2026 | 14:48
Παρίσι, 28 Απριλίου 2026. Ημερομηνία που δεδομένα θα περάσει στην ιστορία αφού η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν Μονάχου έπαιξαν ένα από τα πιο επικά ματς στην ιστορία του Champions League. Τελικό σκορ 5-4 υπέρ των Γάλλων πρωταθλητών Ευρώπης, αλλά θα μπορούσε να είναι 5-5, 6-4, 5-6 ή οτιδήποτε άλλο! Από ποδοσφαιριστές που έπαιζαν σαν να ήταν παιδιά στο γήπεδο της γειτονιάς τους. Δεν ήταν απλώς ένας αγώνας. Ήταν μια υπενθύμιση του γιατί ερωτευόμαστε αυτό το παιχνίδι.
27.04.2026 | 12:40
Τσέλσι απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, σε ένα ζευγάρι που, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, δεν έχει προκύψει ποτέ στο παρελθόν στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μας έβγαλαν οι ημιτελικοί του FA Cup. Μια σύγκρουση που συνδυάζει παρόν και συνήθεια, με δύο ομάδες που έχουν μάθει να φτάνουν μέχρι το τέλος. Αλλά και την ευκαιρία να έχουμε έναν Άγγλο προπονητή να κατακτά τον τίτλο του Κυπέλλου μετά από 18 χρόνια!