Η μεγαλύτερη από τις ... ντροπές (vids)

Ο αποκλεισμός από την Ισλανδία ήταν όντως η μεγαλύτερη ντροπή της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, ωστόσο, δεν είναι τυχαίος ο πληθυντικός αριθμός στον τίτλο. Το england365.gr θυμίζει τέσσερα παιχνίδια σε μεγάλες διοργανώσεις του παρελθόντος, όπου τα «τρία λιοντάρια» έψαχναν... μέρος να κρυφτούν.  



Η μεγαλύτερη από τις ... ντροπές (vids)

Η 27η Ιουνίου του 2016, χαρακτηρίστηκε πλέον «Μαύρη Δευτέρα» για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας μετά την ήττα με ανατροπή από τους Ισλανδούς, που πέρασαν στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας και άφησαν τεράστια πληγή στον Χότζον – που παραιτήθηκε αμέσως μετά – και τους Άγγλους διεθνείς...

Αν και αυτό το ματς δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο του παρελθόντος όσον αφορά τις στιγμές που οι Άγγλοι έπεσαν «θύματα» τεράστιας έκπληξης από αντιπάλους που είχαν τον τίτλο του μεγάλου αουτσάιντερ, υπάρχουν αναμετρήσεις του παρελθόντος που συγκαταλέγονται σε μια λίστα με... ντροπές.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950, οι ΗΠΑ των... ερασιτεχνών τότε, επικράτησαν με σκορ 1-0 των «τριών λιονταριών» και αυτό παραμένει το χειρότερο αποτέλεσμα της Αγγλίας στην ιστορία της παρουσίας της σε Μουντιάλ.

Ακολουθεί η ήττα με σκορ 2-1 από τη Νορβηγία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 1981. Έχει μείνει στην ιστορία η ατάκα του Νορβηγού σπίκερ, Μπγιόργκ Λιλέλιεν, ο οποίος αναφωνούσε τις στιγμές της επιτυχίας της εθνικής ομάδας της πατρίδας του: «Μάργκαρετ Θάτσερ, τα παιδιά σου σήμερα έμαθαν καλά τι σημαίνει ήττα»!

Στο Euro του 1988, η Ιρλανδία είχε πάρει νίκη με σκορ 1-0, στην παρθενική παρουσία των «γειτόνων» της Αγγλίας σε μεγάλη διοργάνωση! Η ομάδα του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, τότε, ηττήθηκε και στα επόμενα δύο ματς της φάσης των ομίλων του θεσμού και υπέστη οδυνηρό αποκλεισμό.

Και ερχόμαστε στα πιο πρόσφατα χρόνια και πιο συγκεκριμένα πριν από 11 έτη, όταν η Βόρειος Ιρλανδία είχε πάρει νίκη (1-0) στα προκριματικά του Μουντιάλ της Γερμανίας τότε... Ήταν η μοναδική ήττα σε αυτή τη φάση για το σύνολο του Σβεν Γκόραν Έρικσον, στο ματς που διεξήχθη στο «Windsor Park».