Κυνηγάει ιστορική πρόκριση η Αγγλία!

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η Αγγλία, στο σημερινό παιχνίδι για τους «16» του Euro κόντρα στην Ισλανδία, αναζητά την 1η(!) της νίκη σε νοκ-άουτ φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος! Διαβάστε το ενδιαφέρον θέμα στο england365.gr.



Κυνηγάει ιστορική πρόκριση η Αγγλία!

Μία απίστευτη, μάλλον αρνητική, προϊστορία «κυνηγάει» την Αγγλία στα νοκ-άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης του Euro!

Το σύνολο του Ρόι Χότζον, καλείται σήμερα (27/6), στο ματς για τους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κόντρα στην Ισλανδία, να «σπάσει» την παράδοση που θέλει τα «τρία λιοντάρια» να μην έχουν κερδίσει ΠΟΤΕ σε αναμέτρηση νοκ-άουτ της εν λόγω διοργάνωσης!

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αγγλία έχει μόλις μία πρόκριση σε νοκ-άουτ φάση, αυτή κόντρα στην Ισπανία, στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση) το 1996, όταν και ήταν η διοργανώτρια χώρα.

Ουσιαστικά λοιπόν, κόντρα στην Ισλανδία, στο παιχνίδι της 27ης Ιουνίου, αναζητά και την πρώτη της πρόκριση σε νοκ-άουτ φάση Euro, εκτός Αγγλίας!

Τα «τρία λιοντάρια» μετρούν μόλις μία ήττα στην συγκεκριμένη φάση σε σύνολο πέντε αγώνων, αυτή κόντρα στη Γιουγκοσλαβία στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1968, στη Φλωρεντία.

Στις υπόλοιπες τέσσερις νοκ-άουτ αναμετρήσεις του Euro που έχει δηλώσει παρόν η Αγγλία, έχει οδηγηθεί στα πέναλτι, έχοντας μόλις μία πρόκριση (κόντρα στην Ισπανία το 1996). Στα ημιτελικά της διοργάνωσης της ίδιας χρονιάς, αποκλείστηκε από τη Γερμανία στα πέναλτι, κάτι που συνέβη και το 2004 στον προημιτελικό κόντρα στην Πορτογαλία (2-2 μετά την παράταση). Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτό του 2012, όταν και πάλι στη διαδικασία των πέναλτι αποκλείστηκε από την Ιταλία στα προημιτελικά (0-0 μετά την παράταση).