Brexit και στο βάθος... Πρέμιερ Λιγκ

Το england365.gr βάζει μια τάξη στα όσα νέα δεδομένα φαίνεται ότι θα διαμορφωθούν στην Πρέμιερ Λιγκ και πάει κόντρα στον ορυμαγδό των σεναρίων περί... απαγόρευσης συμμετοχής και άμεσης αποχώρησης των μεγάλων αστεριών από τις ομάδες τους. Μεγαλύτερα ποσά πλέον για μεταγραφές.  



Brexit και στο βάθος... Πρέμιερ Λιγκ

Η αλήθεια είναι πως με την επιβεβαίωση του Brexit, τη δεδομένη χρονική στιγμή (σε θεωρητικό επίπεδο αυτή τη στιγμή αφού μιλάμε για μια απόφαση, η οποία απέχει ακόμα από την πράξη), περισσότεροι από 100 είναι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα και που δεν πληρούν τα κριτήρια για την άμεση εξασφάλιση άδειας εργασίας στην Αγγλία, αναφορικά με τους μη Ευρωπαίους.

Αυτό στο οποίο θα μπει ένα μεγάλο εμπόδιο, είναι η απόκτηση νεαρών ποδοσφαιριστών κ-18, αφού τέτοιες περιπτώσεις δεν θα μπορούν πλέον να «πλουτίζουν» με ταλέντο την Πρέμιερ Λιγκ.

Για τις κανονικές μεταγραφές, ωστόσο, οι σύλλογοι του κορυφαίου πρωταθλήματος θα πρέπει πλέον να διαθέτουν πολύ μεγαλύτερα ποσά (όχι ότι δεν το έκαναν μέχρι τώρα), αφού θα πρέπει να κοιτάζουν κυρίως τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA για να είναι ακόμα πιο εύκολη η προσθήκη στο ρόστερ, με ποδοσφαιριστές που κατά πάσα πιθανότητα θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την άμεση και εύκολη εξασφάλιση της άδειας εργασίας.

Βάσει των κριτηρίων για τη visa στην Πρέμιερ Λιγκ, θα πρέπει ένας ποδοσφαιριστής να:

-έχει συμπληρώσει εμφανίσεις σε ποσοστό 30% από τα παιχνίδια της ομάδας του την τελευταία διετία, για τις χώρες της πρώτης δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης

-έχει παίξει τουλάχιστον στο 45% των αναμετρήσεων της εθνικής ομάδας, για τις χώρες από τη θέση 11 έως και την 20η

-έχει παίξει τουλάχιστον στο 60% των παιχνιδιών της εθνικής ομάδας της χώρας του, για τις θέσεις 20-30 του πίνακα της FIFA και στο 75% για τις χώρες από το 31 έως και το 50 της κατάταξης.

Για όλα τα παραπάνω, πάντως, θα υπάρχει ένα βάθος διετίας (αν και εφόσον δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση με τους Ευρωπαίους και δεν κάνει πίσω η Βρετανία στην απόσχιση) όπως ορίζει το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας.