Αγγλία – Ουαλία (preview)

Βρετανικό ντέρμπι έχουμε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Β' Ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τις Αγγλίας και Ουαλία να θέλουν να κάνει το καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή τους στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.



Αγγλία – Ουαλία (preview)

Αγγλία και Ουαλία παίζουν σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Β' ομίλου του Euro της Γαλλίας. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Stade Bollaert-Delelis» στην πόλη της Λανς.

Από τη μία, σαφώς ανώτερη παρουσιάστηκε η Αγγλία απέναντι στους Ρώσους στο ματς της «πρεμιέρας», έχοντας καλύτερη εικόνα καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Προηγήθηκε με γκολ του Ντάιερ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 72’, αλλά από το πουθενά, στο 92’, δέχτηκε το γκολ-μαχαιριά, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να «κλέψουν» το βαθμό. Θετικό το πρώτο ημίχρονο για τα «τρία λιοντάρια», άφησαν καλές εντυπώσεις και μόνο από τη δική τους αβλεψία έχασαν δύο πόντους. Εμφανίστηκε και πάλι η «κατάρα» που τη θέλει να μην κερδίζει παραδοσιακά στις πρεμιέρες ανάλογων διοργανόσεων.

Πολύ κρίσιμο το ματς με τους Ουαλούς, μονόδρομος αποτελεί η νίκη, αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση.

Από την άλλη, σε ένα από τα καλύτερα ίσως παιχνίδια μέχρι τώρα στο φετινό Euro, οι Ουαλοί επικράτησαν με σκορ 2-1 της Σλοβακίας. Σκόρερ για τους Ουαλούς οι Γκάρεθ Μπέιλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και Ρόμπσον Κανού, ενώ για τους Σλοβάκους το τέρμα πέτυχε ο Όντριτς.

Γενικότερα η Ουαλία έδειξε καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο, παρόλα αυτά, όταν πιέστηκε από την αντίπαλό της έδειξε να έχει ζητήματα στην άμυνα πάρα τη θεωρητικά αμυντική της διάταξη. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που οφείλει να διορθώσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «δράκων», Κρίς Κόουλμαν, ενόψει της αναμέτρησης με την Αγγλία.

Αγωνιστικά νέα:

Αγγλία:

Το 4-3-3 του Χόντσον απέδωσε καλά και θα διατηρηθεί, αλλαγές στα μετόπισθεν δεν αναμένονται, όχι όμως το ίδιο και πιο μπροστά, με κύριους υποψήφιους να καθίσουν στον πάγκο οι Στέρλινγκ και Κέιν. Αν γίνει αυτό, Στάριτζ και Βάρντι θα πάρουν τη θέση τους.

Δεν αντιμετωπιζει αγωνιστικά προβλήματα ο Ρόι Χότζον για το ματς με την Ουαλία.

Ουαλία:

Το 5-3-1-1 του Κόουλμαν δεν θα αλλάξει, ωστόσο ο Ρόμπσον-Κανού στην επίθεση, οΛέντλεϊ στα χαφ και ο Χένεσι κάτω από τα δοκάρια, φλερτάρουν με μια θέση στην ενδεκάδα.

Χωρίς «πονοκεφάλους» ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «δράκων». Όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεσή του.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αγγλία:

Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Ρούνεϊ, Λαλάνα, Άλι, Στάριτζ, Βάρντι

Ουαλία:

Χένεσι, Γκάντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Άλεν, Βάουγκαν, Ράμσεϊ, Ρόμπσον-Κανού, Μπέιλ