Ουαλία – Σλοβακία (preview)

Κάτι καλύτερο από την εικόνα της στα φιλικά θα πρέπει να δείξει η Ουαλία, αν θέλει να ευελπιστεί σε θετικό αποτέλεσμα στην «πρεμιέρα» της στο Euro της Γαλλίας κόντρα στην Σλοβακία.



Ουαλία – Σλοβακία (preview)

Αμφίρροπη αναμέτρηση μοιάζει αυτή μεταξύ της Ουαλίας και της Σλοβακίας στο «Nouveau Stade de Bordeaux», στο πλαίσιο του 1ου αγώνα του Β' ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ουαλία βρίσκεται σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Εξαιρετικό το σύνολο που διαθέτει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κρις Κόουλμαν. Η αλήθεια είναι πως, δεν έχει να χάσει τίποτα αφού ο αρχικός στόχος επετεύχθη. Παρόλα αυτά θέλει να πετύχει και να προχωρήσει και μετά τους ομίλους.

Κατάφερε να δηλώσει το παρόν στην τελική φάση του Euro, τερματίζοντας 2η στον Β' όμιλο των προκριματικών, με έξι νίκες, τρεις ισοπαλία και μία ήττα σε δέκα ματς, πίσω μόνο από το Βέλγιο. Κατάφερε λοιπόν να πάρει την απευθείας πρόκριση για τα τελικά.

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και η Σλοβακία που εξίσου απολαμβάνει την παρθενική της συμμετοχή σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μετά τη διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας το 1993.

Όπως και η σημερινή της αντίπαλός, έτσι και εκείνη είχε μία πολύ καλή παρουσία στα προκριματικά και προκρίθηκε και αυτή ως δεύτερη στον όμιλό της, με επτά νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός όχι ξεκίνησε με 6/6 στο γκρουπ, επικρατώντας μεταξύ άλλων της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας.

Αγωνιστικά νέα:

Ουαλία:

Δίχως αγωνιστικά προβλήματα θα παρατάξει την ομάδα του ο Κρις Κόουλμαν στο ματς κόντρα στη Σλοβακία.

Σλοβακία:

Μάλλον θα απουσιάσει ο ελαφρά τραυματίας δεξιός μπακ Χουμποτσάν, με τον Σβέντο να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ουαλία:

Χένεσι, Γκάντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Άλεν, Ράμσεϊ, Κινγκ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κανού

Σλοβακία:

Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σβέντο, Χροσόφσκι, Κούτσκα, Ντούρις, Χάμσικ, Βάις, Ντούντα