Αγγλία – Ρωσία (preview)

Η μεγάλη στιγμή για την Αγγλία ήρθε. Τα «λιοντάρια» μπαίνουν στη «μάχη» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θέλοντας να ξεκινήσουν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους κόντρα στη Ρωσία.



Αγγλία – Ρωσία (preview)

Στην «αρένα» του «Βελοντρόμ», Αγγλία και Ρωσία θα κάνουν τα πάντα για τη νίκη στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του Β' ομίλου του Euro, με το νικητή να παίρνει από νωρίς τη θέση του οδηγού στον όμιλο, έχοντας το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Με ένα άψογο 10/10 στα προκριματικά η Αγγλία επιβεβαίωσε τις καλές εμφανίσεις του, ωστόσο πλέον καλείται να... σπάσει και την «κατάρα» που έχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Καλείται να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Ρωσία, που δείχνει αποδυναμωμένη στη μεσαία γραμμή.

Είναι γεγονός ότι το σύνολο του Ρόι Χότζον ταξίδεψε στη Γαλλία με πολλές προσδοκίες. Τα «λιοντάρια» αποτελούνται από ένα «κράμα» νεαρών και έμπειρων παικτών, με την ποιότητα να είναι δεδομένη, κάτι που φάνηκε και στα τελευταία της φιλικά πριν «πετάξει» με Τουρκία, Αυστραλία και Πορτογαλία.

Δεδομένα είναι έντονος ο σκεπτικισμός στις τάξεις της Ρωσίας. Είχε μετριότατη εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας κόντρα σε Τσεχία και Σερβία, με τα αμυντικά προβλήματα να είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.

Με εξαίρεση την πορεία της στο Εuro 2008, η εθνική ομάδα της Ρωσίας δεν έχει να επιδείξει κάτι σημαντικό σε τελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάτι που αποδεικνύει και το γεγονός ότι έχει παρουσίες μέχρι τη φάση των ομίλων. Σαν ρόστερ, η Ρωσία δεν τρομάζει σε καμία περίπτωση, ενώ παράλληλα φρόντισε να χάσει μεγάλη από τη δύναμή της στη μεσαία γραμμή μετά τους τραυματισμούς των Τζαγκόεφ και Ντενίσοφ.

Αγωνιστικά νέα:

Αγγλία:

Κρις Σμόλινγκ και Ράιαν Μπερτραντ αποκόμισαν κάποια μικρά χτυπήματα στις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών, ωστόσο η συμμετοχή τους στο σημερινό (11/6) ματς δεν τίθεται υπό αμφιβολία.

Ρωσία:

Δίχως του Τζαγκόεφ και Ντενίσοφ θα παραταχθεί η Ρωσία κόντρα στην Αγγλία. Τη θέση του δεύτερου πιθανόατα θα πάρει ο Γιουσούποφ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αγγλία:

Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Λαλάνα, Άλι, Ρούνεϊ, Κέιν, Στέρλινγκ

Ρωσία:

Ακινφέεφ, Σμολίνκοφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σένικοφ, Σικόφ, Γιουσούποφ, Γκολόβιν, Κοκόριν, Σμόλοφ, Ντιζούμπα