Χωρίς νίκη η Αγγλία στην πρεμιέρα!

Οι απαιτήσεις πάντοτε πιάνουν... ταβάνι. Η εθνική ομάδα της Αγγλίας, δύσκολα ανταποκρίνεται. Η προσπάθεια που θα γίνει στο Euro 2016, είναι ακόμα μια ευκαιρία για το... κάτι παραπάνω. Αυτό, πρέπει να φανεί από την αρχή, αφού, τα «τρία λιοντάρια» δεν πανηγύρισαν ούτε μια φορά στο πρώτο ματς σε καθεμιά από τις συμμετοχές τους σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!  



Χωρίς νίκη η Αγγλία στην πρεμιέρα!

Η ομάδα του Ρόι Χότζον κάνει το ποδαρικό της στο φετινό Euro της Γαλλίας, στην αναμέτρηση απέναντι στους Ρώσους, απόψε το βράδυ (22:00, ώρα Ελλάδας), με... αποκλειστικό στόχο τη νίκη.

Με... πολλά νιάτα στην αποστολή και συνδυασμό με εμπειρία και ποιότητα, το ρόστερ της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στη θεωρία και στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί, δείχνει ικανό να κάνει κάτι θετικό σε αυτή τη διοργάνωση.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι οι οιωνοί είναι δυσάρεστοι... όσο δεν πάει.

Στα προηγούμενα ευρωπαϊκά τουρνουά, τα «τρία λιοντάρια» δεν κατάφεραν να πάρουν νίκη στο πρώτο τους ματς, σε μια κάκιστη παράδοση που ... κρατάει από το 1968!

Οι Άγγλοι, μετρούν τέσσερις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες, από τότε που το τουρνουά διεξαγόταν μονάχα με ημιτελικούς αγώνες, μικρό και μεγάλο τελικό.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για παρουσία σε τελικό του Euro ήταν το 1996, όταν η Αγγλία είχε φιλοξενήσει τον θεσμό, όμως τ' όνειρο αποδείχθηκε ... απατηλό, αφού στα ημιτελικά ήρθε ο αποκλεισμός από τους Γερμανούς στο «Γουέμπλεϊ», στη διαδικασία των πέναλτι.

Τα «τρία λιοντάρια» δεν έδωσαν το «παρών» στη διοργάνωση του 1984 στη Γαλλία, ενώ δεν πέρασαν από τα προκριματικά και για τον θεσμό του 2008.

Αναλυτικά τα πρώτα παιχνίδια της Αγγλίας σε κάθε Euro:

1968: Γιουγκοσλαβία – Αγγλία 1-0

1980: Αγγλία – Βέλγιο 1-1

1988: Ιρλανδία – Αγγλία 1-0

1992: Αγγλία – Δανία 0-0

1996: Αγγλία – Ελβετία 1-1

2000: Πορτογαλία – Αγγλία 3-2

2004: Γαλλία – Αγγλία 2-1

2012: Γαλλία – Αγγλία 1-1