Χάνεις στην πρεμιέρα; Αντίο τίτλος!

Αν και τα στατιστικά μπορεί στην τελική να μην λένε τίποτα, η εθνική Αγγλίας θα πρέπει να προσέξει πολύ στην πρεμιέρα της στο Euro απέναντι στην Ρωσία, με την ιστορία να δείχνει πως όσες ομάδες -πλην μίας και μοναδικής- ηττήθηκαν στο πρώτο τους ματς έμειναν μακριά από το τρόπαιο.  



Χάνεις στην πρεμιέρα; Αντίο τίτλος!

Αυτό που λένε «η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί» ισχύει απολύτως στην μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς ποτέ εκτός της Ολλανδίας το 1988 ομάδα που έχασε στην πρεμιέρα δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Στην εξαίρεση του κανόνα, οι «οράνιε» είχαν ηττηθεί με σκορ 1-0 από την ΕΣΣΔ για να επιστρέψουν και να πάρουν εκδίκηση στον τελικό νικώντας 2-0.

Κόντρα στην προϊστορία πήγε και η Ισπανία το 2010 στο Μουντιάλ, αφού στην πρεμιέρα της ηττήθηκε 1-0 από την Ελβετία, αλλά στην πορεία κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου και το τρόπαιο χάρη σε γκολ του Αντρές Ινιέστα.

Τέλος, επιστρέφοντας στην Ευρώπη αξίζει να σημειωθεί πως από τις τελευταίες έξι πρωταθλήτριες, οι τέσσερις προχώρησαν με νίκη και οι δύο με ισοπαλία στο εναρκτήριο παιχνίδι τους...