Στα τέσσερα χρόνια η ποινή του Πλατινί!

Έπιασε, εν μέρει, τόπο, η έφεση που άσκησε στο CAS ο Μισέλ Πλατινί, καθώς είδε την ποινή των έξι ετών αποχής του από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, να μειώνεται στα τέσσερα, παράλληλα με το «κούρεμα» του προστίμου που από τα 80.000, έπεσε στα 60.000 ελβετικά φράγκα.



Στα τέσσερα χρόνια η ποινή του Πλατινί!

Μέσα σε διάστημα πέντε μηνών, ο Μισέλ Πλατινί έχει καταφέρει να μειώσει στο... μισό τη χρονική διάρκεια της τιμωρίας του που δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί με ουδεμία ποδοσφαιρική δραστηριότητα.

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, μαζι με τον ομόλογό του στη FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, είχαν τιμωρηθεί τον περσμένο Δεκέμβριο σε οχτώ χρόνια αποχής από οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το χώρο του ποδοσφαίρου, λόγω παράνομης πληρωμής από τον τραπεζικό λογαριασμό του δεύτερου στον πρώτο.

Οι εν λόγω κυρώσεις μειώθηκαν στα έξι έτη τον Φεβρουάριο μετά από απόφαση της επιτροπής εφέσεων της FIFA, ωστόσο οι δύο άνδρες δεν αρκέστηκαν σε αυτό και πήραν αμέσως τις υποθέσεις τους στο CAS.

Πρόθεση του Πλατινί ήταν να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα του προέδρου της UEFA, ωστόσο αυτό που εν τέλει κατάφερε ήταν να μειώσει και πάλι την ποινή του, κατά δύο χρόνια.

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο λοιπόν, ανακοίνωσε τη μείωση  τόσο  της τιμωρίας του Γάλλου παράγοντα στα τέσσερα χρόνια αποχής του από το ποδόσφαιρο, όσο και του χρηματικού προστίμου που καλείται να πληρώσει, που από τα 80.000 ελβετικά φράγκα, πήγε στα 60.000.