Επιστρέφει στην Τσάμπιονσιπ η Γουίγκαν

Τα απολύτως τυπικά απομένουν για τον άνοδο της Γουίγκαν στην Τσάμπιονσιπ. Οι «λάτικς» επικράτησαν 4-1 της Σάουθεντ στο πλαίσιο της 44ης αγωνιστικής της League One και ουσιαστικά επέστρεψαν στην Τσάμπιονσιπ, καθώς μόνο τα… μαθηματικά τους αναγκάζουν να περιμένουν!



Επιστρέφει στην Τσάμπιονσιπ η Γουίγκαν

Η Γουίγκαν έχει πλέον 84 βαθμούς σε 44 ματς μετά τη σημερινή της νίκη και η απόστασή της από την 3η Μίλγουολ και την 4η Γουόλσολ είναι αυτή τη στιγμή στους εννέα βαθμούς. Η Γουόλσολ (έχασε 4-0 στην έδρα της Μπράντφορντ) χρωστάει όμως ακόμα ένα ματς (έχει 77 β. σε 43 αγώνες) και μόνο στη θεωρία μπορεί να προλάβει τους «λάτικς».

Και όταν λέμε μόνο στη θεωρεία το εννοούμε, καθώς οι πρωτοπόροι της κατηγορίας έχουν +36 συντελεστή τερμάτων, έναντι +14 της Γουόλσολ. 22 γκολ διαφορά δηλαδή που απλά… δεν καλύπτεται ακόμα και στο ακραίο σενάριο να μείνει η Γουίγκαν χωρίς βαθμό στα δύο τελευταία της ματς και να πάρει  Γουόλσολ και τα τρία που της απομένουν.

Από εκεί και πέρα, η δεύτερη του πίνακα, Μπέρτον, έκανε το καθήκον της στην έδρα της Κόλτσεστερ και με το άνετο 3-0 έφτασε τους 81 βαθμούς και κρατά πλέον απόλυτα την τύχη στα χέρια της για το δεύτερο απευθείας εισιτήριο της ανόδου, εκμεταλλευόμενη την βαριά ήττα της Γουόλσολ.

Στην ουρά, η Κόλστεστερ έγινε σήμερα η δεύτερη ομάδα μετά την Κρου που υποβιβάστηκε στην τέταρτη επαγγελματική κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της League One

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 44ης αγωνιστικής:

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπάρνσλεϊ 0-0

Μπράντφορντ – Γουόλσολ 4-0

Μπέρι – Μίλγουολ 1-3

Κόλτσεστερ – Μπέρτον 0-3

Ντονκάστερ – Κόβεντρι 2-0

Φλίτγουντ – Μπλάκπουλ 0-0

Τζίλιγχαμ – Σριούσμπερι 2-3

Όλνταμ– Κρου 1-0

Πίτερμπρο – Σκάνθορπ 0-2

Πορτ Βέιλ – Ρότσντεϊλ 4-1

Σουίντον – Τσέστερφιλντ 1-0

Γουίγκαν – Σάουθεντ 4-1