Από τη μια εκδίκηση, από την άλλη... άγχος

Η Τσέλσι υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο... ντέρμπι της ημέρας για την 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Εκδίκηση για την «τριάρα» στο ματς του πρώτου γύρου θέλουν οι «μπλε», με άγχος οι «πολίτες» από τη στιγμή που σε κάθε ματς κρίνεται η παρουσία τους στην πρώτη τετράδα. Πέφτει και μαθηματικά η Άστον Βίλα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου... 



Από τη μια εκδίκηση, από την άλλη... άγχος

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ», το απόγευμα, η Τσέλσι που υπέστη την πρώτη της ήττα υπό τις οδηγίες του Γκους Χίντινκ για τη φετινή σεζόν, στο 1-0 από τη Σουόνσι στο «Liberty Stadium», φιλοξενεί τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Πρωταθλητές του 2015, το μοναδικό που έχουν να κυνηγήσουν είναι απλά η παρουσία τους στην πρώτη δεκάδα και ... μονάχα μαθηματικά μια ευρωπαϊκή θέση, αφού στην ουσία και με την κατάσταση των υπόλοιπων ομάδων, δείχνει να μην μπορεί να τους κοντράρει. Η «τριάρα» στο «Etihad», στον πρώτο γύρο, είναι κάτι που έχει γεννήσει στους «μπλε» το αίσθημα της εκδίκησης, τη στιγμή που η Σίτι... βλέπει πάνω από τον ώμο της, αφού παραπομονεύει η Γιουνάιτεντ αλλά και η Γουέστ Χαμ για την τελευταία θέση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το -15 από την κορυφή, ακόμα και με παιχνίδι λιγότερο, δεν δείχνει ικανό ν' ανατραπεί, ενώ, με δεδομένο πως η ομάδα του Πελεγκρίνι έχει και το Τσάμπιονς Λιγκ να κοιτάζει, έχοντας βρεθεί για πρώτη φορά στα ημιτελικά, θέλει ιδιαίτερη προσοχή η διαχείριση της κατάστασης.

Η 34η αγωνιστική ανοίγει με την αναμέτρηση της Νόριτς με τη Σάντερλαντ, σε ένα ιδιαίτερο κρίσιμο ματς και για τις δύο ομάδες. Τα «καναρίνια» δεν κατάφεραν να πάρουν τελικά τον βαθμό από το ματς με την Κρίσταλ Πάλας πριν από μια εβδομάδα κι έτσι είναι κρίσιμη η κατάσταση, με τις «μαυρόγατες» να βρίσκονται μόλις στο -4 και να έχουν και παιχνίδι λιγότερο από τη σημερινή τους αντίπαλο!

Το μόνο σίγουρο, είναι, πως ακόμα και με ήττα της ομάδας του Άλεξ Νιλ, η Άστον Βίλα υποβιβάζεται, αφού ουδείς μπορεί να πιστέψει ή να ... ονειρευτεί θετικό αποτέλεσμα των «χωριατών» στο «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και δεν είναι μονάχα η κάκιστη κατάσταση του συλλόγου από το Μπέρμιγχαμ, αλλά η ανάγκη του συνόλου του Φαν Χάαλ να συνεχίσει στο κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και φυσικά της καλύτερης θέσης για το Γιουρόπα Λιγκ.

Η Σαουθάμπτον, την οποία δεν πρέπει να ξεγράφει κανείς όσον αφορά τις προνομιούχες θέσεις της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, φιλοξενείται από την Έβερτον που με παίκτη λιγότερο σχεδόν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού της Τετάρτης με την Κρίσταλ Πάλας, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας και έχει να φροντίσει ώστε να εμφανιστεί έτοιμη και για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η Σουόνσι έχοντας κάνει τεράστιο βήμα παραμονής στην κατηγορία μετά τη νίκη επί της Τσέλσι, αντιμετωπίζει τη Νιούκαστλ στο «St. James' Park», με τις «καρακάξες» στο -6 από τις θέσεις της σωτηρίας και με δύσκολο πρόγραμμα να... αγκομαχούν, ενώ, στο «Χόθορνς», η Γουέστ Μπρομ φιλοξενεί τη Γουότφορντ που έχει μείνει δίχως νίκη στο πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο και κληθεί ν' αντεπεξέλθει σε πολύ ζόρικα ματς, ώστε να μην κινδυνεύσει με περιπέτειες στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα (16/4) της 34ης αγωνιστικής:

Νόριτς – Σάντερλαντ (14:45)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα (17:00)

Έβερτον – Σαουθάμπτον

Νιούκαστλ – Σουόνσι

Γουέστ Μπρομ – Γουότφορντ

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι (19:30)