Άλλοι κυνηγούν.. τ' αστέρια κι άλλοι κουνούν μαντήλι

Η πρώτη δυάδα παραμένει ήσυχη γι' αυτό το Σάββατο, όμως, από εκεί πέρα... ο χαμός στην 33η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Ντέρμπι Ευρώπης στο «Boleyn Ground», με ηθικό αλλά και κούραση η Μάντσεστερ Σίτι, ετοιμάζονται για το... επίσημο αντίο στην Άστον Βίλα.



Άλλοι κυνηγούν.. τ' αστέρια κι άλλοι κουνούν μαντήλι

Κάτι το οποίο μπορεί να γίνει επίσημο, αν και διαφαίνεται... σχεδόν από την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, είναι ο υποβιβασμός της Άστον Βίλα στην Τσάμπιονσιπ. Με διαφορά 15 βαθμών αυτή τη στιγμή από τη Νόριτς, ένας βαθμός από τα «καναρίνια» θα σημάνει και το επίσημο αντίο των «χωριατών» που έχουν μείνει δίχως προπονητή μετά τη λύση συνεργασίας με τον Ρεμί Γκαρντ και το μόνο που σκέφτονται είναι το πλάνο της επόμενης σεζόν και του χρονοδιαγράμματος επιστροφής στα «σαλόνια».

Η Βίλα, κοντράρεται με τη Μπόρνμουθ εντός έδρας, ενώ, η Νόριτς έχει ταξιδέψει στο Λονδίνο για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας που πήρε πολύτιμο βαθμό πριν από μια εβδομάδα από το ματς με τη Γουέστ Χαμ, έχοντας σταθεί αρκετά τυχερή και με το αριθμητικό πλεονέκτημα εξαιτίας του οποίου διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.

Η μέρα, πάντως, θ' ανοίξει με μια λονδρέζικη μάχη στο «Boleyn Ground». Εκεί , όπου η Γουέστ Χαμ μετά το κακό – μόνο έτσι μπορεί να θεωρηθεί – αποτέλεσμα στον αγώνα με τους «αετούς», υποδέχεται την Άρσεναλ. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς έχασε έδαφος στην προσπάθειά της για συμμετοχή – έκπληξη στην τετράδα, ενώ οι «κανονιέρηδες», με παιχνίδι λιγότερο από τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται γύρω τους, δεν θέλουν να διατρέξουν κινδύνους, κοιτάζοντας ασφαλως προς τα πίσω, αφού ακολουθούν οι δύο σύλλογοι του Μάντσεστερ...

Από αυτούς τους δύο, σήμερα έχει παιχνίδι η Σίτι... Μετά το εκπληκτικό και εξαιρετικά σημαντικό 2-2 στο Παρίσι απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν και το προβάδισμα πρόκρισης για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «πολίτες» θα πρέπει να μαζέψουν τις δυνάμεις τους και να μην προσγειωθούν απότομα στα εγχώρια, φιλοξενώντας τη Γουέστ Μπρομ. Η ομάδα του Πελεγκρίνι διατρέχει σοβαρότατο κίνδυνο να βρεθεί εκτός τετράδας το απόγευμα της Κυριακής ανάλογα και με το αποτέλεσμα στο μεγάλο παιχνίδι της Τότεναμ με τη Γιουνάιτεντ.

Η Τσέλσι, έχοντας περάσει πολύ εύκολα από το «Βίλα Παρκ» το περασμένο Σάββατο, φιλοξενείται από τη Σουόνσι στην Ουαλία, με την ομάδα του Γκουϊντολίν να έχει πάρει διαφορά δέκα βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη αλλά μέχρι να έρθει και η μαθηματική σιγουριά, μια ανησυχία θα υπάρχει. Εκεί στα χαμηλά, αλλά εντός επικίνδυνης ζώνης βρίσκεται και η Νιούκαστλ που... χαροπαλεύει αλλά έχει ματς λιγότερο από τις Νόριτς και Σουόνσι. Παρ' όλα αυτά, το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για αποτέλεσμα, αν και σε αυτό το σημείο της σεζόν, δεν υπάρχουν... εντός κι εκτός προγράμματος αναμετρήσεις...

Οι... ασταθείς, Γουότφορντ και Έβερτον διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Vicarage Road», προερχόμενες και οι δύο από άσχημα αποτελέσματα. Οι μεν «hornets» δίχως να δείξουν το ανταγωνιστικό πρόσωπο του Κυπέλλου, στο ίδιο γήπεδο, ηττήθηκαν εύκολα 4-0 από την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς», ενώ τα «ζαχαρωτά», αν και προέβαλαν αντίσταση, «λύγισαν» για να χάσουν το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής:

Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ (14:45)

Άστον Βίλα – Μπόρνμουθ (17:00)

Σουόνσι – Τσέλσι

Γουότφορντ – Έβερτον

Σαουθάμπτον – Νιούκαστλ

Κρίσταλ Πάλας – Νόριτς

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Μπρομ (19:30)