Η Ιταλία... της πάει

Η Τσέλσι επέλεξε τον Αντόνιο Κόντε, τον πρώτο Ιταλό προπονητή μετά τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο τα τελευταία χρόνια και το england365.gr κάνει μια... σούμα της παρουσίας των τεσσάρων συμπατριωτών του νέου τεχνικού στον πάγκο της ομάδας, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι η νέα επιλογή του Αμπράμοβιτς, έχει... καλούς οιωνούς.  



Η Ιταλία... της πάει

Όλοι τους, πλην ενός, πήραν τίτλους.

Αυτός ο ένας ήταν ο Κλαούντιο Ρανιέρι, που όμως, είχε θέσει κάποιες βάσεις στο ρόστερ της Τσέλσι και απομακρύνθηκε γιατί ... ήταν το θύμα της αλλαγής εποχής στον σύλλογο με την απόκτηση του πακέτου των μετοχών από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, το καλοκαίρι του 2004.

Είναι ακόμα περήφανος για το έργο του, αν και έχει μείνει με το παράπονο από τη στιγμή που δεν του είπαν ούτε ένα «ευχαριστώ».

Οι Βιάλι, Αντσελότι και Ντι Ματέο, έχουν να επιδείξουν και τρόπαια από το πέρασμά τους από την Τσέλσι.

Ας δούμε συνοπτικά γιατί οι οπαδοί των «μπλε» μπορούν να αισιοδοξούν για την πρόσληψη του Κόντε...

Τζιανλούκα Βιάλλι: Βρέθηκε στον πάγκο της Τσέλσι και με την ιδιότητα του παίκτη – προπονητή ταυτόχρονα. Ιστορία στην προπονητική δεν είχε μετά τους «μπλε» πέρα από ένα καταστροφικό πέρασμα από τη Γουότφορντ και αποσύρθηκε. Ωστόσο, με τους «μπλε», γεύτηκε επιτυχίες! Ανέλαβε μετά τον Γκούλιτ, το 1998 πήρε το Κύπελλο Κυπελλούχων στον τελικό της Στοκχόλμης απέναντι στη Στουτγκάρδη, ενώ, η ομάδα έφτασε στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ αλλά και του Σούπερ Καπ Ευρώπης! Πήρε επίσης το Κύπελλο του 2000 επικρατώντας στον τελικό, της Άστον Βίλα, έστειλε την Τσέλσι για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, τον Σεπτέμβρη του 2001 απολύθηκε.

Κλαούντιο Ρανιέρι: Μόλις έναν χρόνο στον πάγκο της Τσέλσι, αφού είχε την... ατυχία να μην τον εγκρίνει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς και να τον απομακρύνει για να προσλάβει τον Ζοσέ Μουρίνιο, το 2004. Ο Ιταλός, οδήγησε την ομάδα στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, τη σεζόν 2003-2004, πίσω από τους «Invincibles» της Άρσεναλ, ενώ, οι «μπλε» έφτασαν και στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Μονακό. Τίτλους δεν πήρε ο Ρανιέρι, αλλά η δουλειά του εκτιμήθηκε από τους γύρω του και τους ποδοσφαιριστές του...

Κάρλο Αντσελότι: Στη διετία που βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία του λονδρέζικου συλλόγου, διαδεχόμενος τον Γκους Χίντινκ, ο Αντσελότι ολοκλήρωσε τη θητεία του έχοντας κατακτήσει ένα νταμπλ στην πρώτη του σεζόν. Μάλιστα, η Τσέλσι, το καλοκαίρι του 2009, όταν και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Αγγλίας έχοντας πάρει και το Κύπελλο, είχε πετύχει 103 γκολ! Τη δεύτερη χρονιά δεν πήρε τίποτα κι έτσι, ο Ιταλός απομακρύνθηκε μετά και το τελευταίο ματς της σεζόν με την Έβερτον, το 2011.

Ρομπέρτο Ντι Ματέο: Ανέλαβε ως υπηρεσιακός στη θέση του Αντρέ Βίλας – Μπόας σε προχωρημένο στάδιο της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, έχοντας μπροστά του έναν κρισιμότατο επαναληπτικό απέναντι στη Νάπολι για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Και μόνο με την... έγκριση των ποδοσφαιριστών, του Λάμπαρντ, του Τέρι, του Κόουλ, του Τσεχ και του Ντρογκμπά και με την αλλαγή ψυχολογίας, οι «μπλε» έφτασαν στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, ενώ ήρθε και το Κύπελλο Αγγλίας! Την επόμενη σεζόν και παρά το γεγονός πως υπέγραψε νέο συμβόλαιο και πήρε εφτά νίκες στα οχτώ πρώτα ματς πρωταθλήματος, ο αποκλεισμός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε το «διαζύγιο».