Τέρμα το διάλειμμα... ώρα για τίτλο!

Ημέρες ξεκούρασης παύουν να υπάρχουν. Η Πρέμιερ Λιγκ επιστρέφει. Από σήμερα και μέχρι τα μέσα Μαΐου συνεχίζεται δίχως... ανάσα η κούρσα για τον φετινό τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ! Η 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος βρίσκει την Τότεναμ φιλοξενούμενη στο «Άνφιλντ», τη Σίτι να παλεύει με τη Μπόρνμουθ και την Άρσεναλ να υποδέχεται τη Γουότφορντ.



Τέρμα το διάλειμμα... ώρα για τίτλο!

Η Τότεναμ τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει καμπάνια... ενότητας και ζητάει από τους οπαδούς της να σταθούν στο πλευρό της, στην τελική ευθεία της σεζόν, ώστε να καταφέρει η ομάδα να φτάσει μέχρι τέλους και με ... κάποια δώρα από τη Λέστερ να καταλάβει την κορυφή! Τα «σπιρούνια» φιλοξενούνται από τη Λίβερπουλ, που την προσεχή Πέμπτη θα κοντραριστεί με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και ο Γιούργκεν Κλοπ θα επιστρέψει στον τόπο... λατρείας του, έχοντας κληθεί εδώ και καιρό να διαχειριστεί τα συναισθήματά του...

Η Άρσεναλ, ως 3η της... παρέας, έχει μείνει στο -11, έχει ματς λιγότερο από τις Λέστερ και Τότεναμ και υποδέχεται την εκπληκτική Γουότφορντ. Οι «hornets» ήταν εκείνοι που πέταξαν εκτός ημιτελικών του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας την ομάδα του Βενγκέρ, βγάζοντας τους «κανονιέρηδες» έξω από ακόμα έναν στόχο τους και θα πρέπει να προσέξουν πιθανή επιθυμία των γηπεδούχων στο «Έμιρεϊτς» για ... εκδίκηση.

Η Μάντσεστερ Σίτι που έχει ν' αγχώνεται για την παρουσία της στην πρώτη τετράδα και να κοιτάζει πάνω απ' τον ώμο της για τις Γουέστ Χαμ και Μάντσεστερ Σίτι παρά να μετράει βαθμούς για την κορυφή, φιλοξενείται από τη Μπόρνμουθ. Ο Έντι Χάου στους «cherries» χαρακτήρισε απόλυτα θετική τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων λέγοντας ότι είχε χρόνο να δουλέψει δίχως πίεση και να πάρουν ανάσες οι ποδοσφαιριστές του και φυσικά στόχος είναι ν' αποδειχθεί η ήττα από την Τότεναμ στο τελευταίο ματς, απλά... εντός προγράμματος και αναπόφευκτη. Από τις 5/3 έχουν να νικήσουν οι «πολίτες», τρία σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις δίχως θετικό αποτέλεσμα μετρά το σύνολο του Πελεγκρίνι.

Η Γουέστ Χαμ που βρίσκεται στην πεντάδα και αυτή τη στιγμή εξασφαλίζει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ όμως θα βρίσκεται στην... τσίτα μέχρι τέλους, αντιμετωπίζει στο «Boleyn Ground» την Κρίσταλ Πάλας. Βέβαια, όλα είναι καλύτερα με την ανακοίνωση της αγοράς του Λανσίνι και τον Παγιέ που δεν σταματάει ποτέ να σκοράρει, όπως το έκανε και ανήμερα των γενεθλίων του στο φιλικό της Γαλλίας κόντρα στη Ρωσία. Στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού οι «αετοί», δεν είναι σίγουροι, αλλά έχουν ένα καλό... μαξιλαράκι ασφαλείας.

«Τελικός», τόσο για τη Νόριτς, όσο και για τη Νιούκαστλ το μεταξύ τους παιχνίδι στο «Κάροου Ρόουντ», με τα «καναρίνια» να βρίσκονται στο +2 από τις θέσεις που στέλνουν στην Τσάμπιονσιπ και τις «καρακάξες» με ματς λιγότερο να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στην εποχή Μπενίτεθ μετά και το ισόπαλο ντέρμπι με τη Σάντερλαντ.

Στις «μαυρόγατες», από την πλευρά του, αν και δεν έκαναν το 7-0 στο ντέρμπι του Tyne-Wear, όπου και προηγήθηκαν αλλά δεν άντεξαν στην πίεση που άσκησαν οι συμπολίτες τους στο δεύτερο ημίχρονο, φιλοξενούν σήμερα τη Γουέστ Μπρομ που μάλλον είναι αρκετά χαλαρή και μάλιστα έχει πιθανότητες και για την πρώτη δεκάδα, αν η Τσέλσι καταφέρει και ... τα κάνει μαντάρα.

Οι «μπλε» του Λονδίνου, δίχως τον Ντιέγκο Κόστα γι' ακόμα ένα ματς, αφού είναι τιμωρημένος από το Κύπελλο, ταξίδεψαν στο Μπέρμιγχαμ για την αναμέτρηση με την... κακόμοιρη, τελευταία και καταϊδρωμένη, Άστον Βίλα. Οι Πρωταθλητές έχουν χάσει κάθε στόχο, ο Χίντινκ είπε ότι θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να παίζουν περήφανα μέχρι το τέλος κι ας μην υπάρχει τίτλος να διεκδικήσουν, ενώ οι «χωριάτες» απομάκρυναν τον Ρεμί Γκαρντ από τον πάγκο και έθεσαν εκτός πλάνων μέχρι νεοτέρας τον Αγκμπονλαχόρ για τα πάρτι και τους ναργιλέδες στο Ντουμπάι.

Η Σουόνσι του Γκουϊντολίν, έχει μεν διψήφια απόσταση από τις τρεις τελευταίες θέσεις, έχει καταφέρει να παρουσιάσει βελτίωση και να πάρει το δρόμο... προς τα πάνω, φιλοξενείται από τη Στόουκ στο «Μπριτάνια». Η ομάδα του Μαρκ Χιουζ φέτος καλεί άπαντες να δουν απλά τη βαθμολογική της θέση (8η) για να δώσει σε όλους να καταλάβουν την προσπάθεια που έχει γίνει και τα αποτελέσματα που έχει πάρει πέρα από την «κοιλιά» στην έναρξη του έτους με κάποιες συνεχείς ήττες...

Αναλυτικά το σημερινό (2/4) πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Άστον Βίλα – Τσέλσι (14:45)

Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Πάλας (17:00)

Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι

Νόριτς – Νιούκαστλ

Στόουκ – Σουόνσι

Άρσεναλ – Γουότφορντ

Σάντερλαντ – Γουέστ Μπρομ

Λίβερπουλ – Τότεναμ (19:30)