Ινφαντίνο ο νέος πρόεδρος της FIFA!

Μετά από δύο εκλογικούς γύρους, ο Τζιάνι Ινφαντίνο αναδείχθηκε νικητής με 115 ψήφους και αποτελεί τον διάδοχο του Ζεπ Μπλάτερ στον προεδρικό θώκο της FIFA!



Ινφαντίνο ο νέος πρόεδρος της FIFA!

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο είναι ο νέος πρόεδρος της FIFA, εκλεγόμενος με 115 ψήφους!

Μετά και τη δεύτερη ψηφοφορία που διεξήχθη στα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη, ο Ιταλός αναδείχθηκε πρώτος και πλέον αποτελεί τον αντικαταστάτη του Ζεπ Μπλάτερ στην προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της UEFA, κατάφερε να κερδίσει στο «νήμα» στον Σεΐχη Σαλμάν, κάτι που έδειξε και η πρώτη ψηφοφορία, με τον Ιταλοελβετό δικηγόρο να έχει 88 ψήφους, έναντι 85 του άμεσου αντιπάλου του. Στη δεύτερη ψηφοφορία, ο Σεΐχης πήρε τρεις ψήφους περισσότερους (88).

Η εκλογή Ινφαντίνο ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και την Αγγλία, με την FA να έχει εκδηλώσει εδώ και καιρό την στήριξή της προς το πρόσωπό του.

«Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή. Ήταν ένα εξαιρετικό ταξίδι, το οποίο με έκανε να συναντήσω πολλούς φανταστικούς ανθρώπους, που ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο. Ο καθένας στον κόσμο θα μας χειροκροτήσει γι' αυτά που θα κάνουμε. Ο καθένας θα είναι υπερήφανος για ό, τι θα κάνουμε. Πρέπει να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις, αλλά πρέπει να σεβαστούμε και τον κόσμο του ποδοσφαίρου, να εστιάσουμε σε αυτό τον υπέροχο κόσμο του ποδοσφαίρου. Είμαι πολύ συγκινημένος, ας εργαστούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε», ήταν τα πρώτα λόγια του νέου προέδρου της FIFA.