Σάντερλαντ – Λίβερπουλ (preview)

Μετά την επιτυχία της «Boxing Day» με τη νίκη της επί της ομάδας-φαινομένου, Λέστερ, η Λίβερπουλ θέλει να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσει τις μέσα στο 2015, όντας φιλοξενούμενη στο «Στάδιο του Φωτός» από τη Σάντερλαντ.



Σάντερλαντ – Λίβερπουλ (preview)

Μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η «έξοδος» της Λίβερπουλ για την αναμέτρηση κόντρα στη Σάντερλαντ.

Οι «μαυρόγατες» δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο, όντας στην 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ με μόλις 12 βαθμούς ύστερα από 18 αγωνιστικές.

Το «κουδουνάκι» έχει χτυπήσει για τα καλά στις τάξεις της ομάδας και ο Σαμ Άλαρνταϊς φρόντισε να «κατσαδιάσει» τους παίκτες του μετά τις συνεχόμενες ήττες που υπέστησαν.

«Μαύρος» Δεκέμβρης. Ξεκίνησε με την ήττα με 3-1 από την Άρσεναλ στις αρχές του μήνα, ακολούθησε το 1-0 από τη Γουότφορντ εντός έδρας, ενώ ο «εφιάλτης» συνεχίστηκε με το 3-1 κόντρα στην Τσέλσι και το 4-1 από την Μάντσεστερ Σίτι.

Και αν το ματς με τους «κόκκινους» μπορεί να χαρακτηριστεί δύσκολο, τα επόμενα τρία παιχνίδια κόντρα σε Άστον Βίλα, Σουόνσι και Τότεναμ κρίνονται καθοριστικά για το μέλλον της Σάντερλαντ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, τα πράγματα δεν θα ήταν «ρόδινα» αν δεν είχε έρθει η μεγάλη νίκη της Λίβερπουλ κόντρα στην πρωτοπόρο Λέστερ στην «Boxing Day».

Οι «κόκκινοι» έχουν δείξει μία σχετική βελτίωση με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο, ωστόσο τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας δεν ήταν και τα καλύτερα δυνατά.

Το γεγονός ότι είναι πλασαρισμένη στη 10η θέση της βαθμολογίας δεν πτοεί κανέναν, μίας και ουσιαστικά απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την «άρρωστη» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που βρίσκεται στην 6η θέση.

Η ομάδα του Μερσεϊσάιντ εξακολουθει να μοιάζει ασυνεπείς και εσχάτως «χωλαίνει» επιθετικά στις εξόδους της. Το ματς με τη Σάντερλαντ βέβαια είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκείνη να φύγει με το «τρίποντο» της νίκης, ολοκληρώνοντας... ιδανικά το 2015.

Αγωνιστικά νέα:

Σάντερλαντ:

Δύσκολα θα δηλώσει το παρόν για τη Σάντερλαντ ο Τζον Ο' Σέι λόγω προβλήματος στην κνήμη.

Το ίδιο ισχύει και για τους Σεμπάστιαν Λάρσον και Γιούνες Καμπούλ που παραμένουν στα «πιτς» λόγω τραυματισμού.

Λίβερπουλ:

Εκτός δράσης παραμένει ο Ντιβόκ Ορίζι, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον δικέφαλο, την ίδια ώρα που ο Τζόρντον Άιμπ είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί, ξεπερνώντας την ίωση που είχε.

Μίλνερ, Ρόσιτερ, Στάριτζ και Σκρτέλ θα δουν το ματς από τις εξέδρες, όντας τραυματίες.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σάντερλαντ:

Παντίλιμον, Κόατες, Μπράουν, Τζόουνς, Φαν Άανχολτ, Εμβιλά, Κάτερμολ, Γκόμεζ, Τζόνσον, Ντεφό, Μπορίνι

Λίβερπουλ:

Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Λούκας, Χέντερσον, Τσαν, Κουτίνιο, Φιρμίνο, Μπεντέκε