Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι

Καλύτερο «κλείσιμο» δεν θα μπορούσε να έχει η 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με την Άρσεναλ να υποδέχεται στο «Έμιρεϊτς» τη Μάντσεστερ Σίτι, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει τη διαφορά των δύο ομάδων από την πρωτοπόρο Λέστερ!



Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι

Με τη Λέστερ να θεωρείται η έκπληξη της φετινής Πρέμιερ Λιγκ και όλοι να αναρωτιούνται αν θα μπορέσει μέχρι τέλους να διατρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι τα αμέσως επόμενα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Μετά την ισοπαλία με τη Νόριτς στο τέλος του περασμένου μήνα, οι «κανονιέρηδες» έχουν κάνει το «τρία στα τρία», με οχτώ γκολ ενεργητικό και μόλις ένα παθητικό.

Παράλληλα πήρε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την εκτός έδρας νίκη με 3-0 κόντρα στον Ολυμπιακό και πλέον καλείται να αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα

Στις τάξεις των Λονδρέζων πάντως θεωρούν πως αυτή είναι η ευκαιρία να βάλουν τέλος στα 12 χρόνια «ξηρασίας» στην Πρέμιερ Λιγκ. Με την Τσέλσι να μην βλέπεται, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι έτοιμη για αναζήτηση προπονητή και τη Λίβερπουλ να παλεύει αλλά να μην μπορεί, η Σίτι είναι η μόνη σοβαρή διεκδικήτρια.

Κάτι ανάλογο πιστεύει και η Μάντσεστερ Σιτι, η οποία βρίσκεται κοντά στην κορυφή, παρά το γεγονός ότι δεν πείθει με τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις της.

Κατάφερε πάντως έστω κι έτσι να βρεθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με την κληρωτίδα να της... χαμογελάει αυτή τη φορά, μιας και θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τη Ντιναμό Κιέβου.

Προφανώς οι «πολίτες» θα πρέπει να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που παρουσίασαν στο τελευταίο τους ματς κόντρα στη Σουόνσι, στο οποίο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα, χάρη στο γκολ του Ινεάτσο.

Ενόψει του ματς με τους «κανονιέρηδες», σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να υποστούν την ήττα που αυτόματα θα τους αφήσει στο -6 από την πρωτοπόρο Λέστερ και στο -4 από τη σημερινή αντίπαλό τους.

Αγωνιστικά νέα:

Άρσεναλ:

Μετά από τρία παιχνίδια απουσίας λόγω τραυματισμού στον δικέφαλο, ο Αλέξις Σάντσες θα βρίσκεται στα πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ για το ματς με την Άρσεναλ.

Κοντά στην επιστροφή είναι και ο Μικέλ Αρτέτα, σε αντίθεση με τους Καθόρλα, Κοκλέν, Γουέλμπεκ, Ροζίτσκι και Γουίλσιρ που παραμένουν τραυματίες.

Μάντσεστερ Σίτι:

Σημαντική επιστροφή και για την Μάντσεστερ Σίτι, με τον Σέρχιο Αγουέρο να «φλερτάρει» με τη βασική ενδεκάδα.

Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των Κομπανί και Ζαμπαλέτα, την ώρα που ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στους πρώτους «11».

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ:

Τσεχ – Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ – Ράμσεϊ, Φλαμινί – Κάμπελ, Εζίλ, Γουόλκοτ – Ζιρού

Μάντσεστερ Σίτι:

Χαρτ – Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί – Φερναντίνιο, Τουρέ – Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Στέρλινγκ – Αγουέρο