Ολυμπιακός – Άρσεναλ (preview)

Μόνο εύκολη δεν είναι η αποστολή της Άρσεναλ στην αναμέτρηση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό, με τους Λονδρέζους να χρειάζονται νίκη με διαφορά δύο γκολ αν θέλουν να είναι αυτοί που θα βρεθούν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.



Ολυμπιακός – Άρσεναλ (preview)

Η Άρσεναλ ταξίδεψε στην Ελλάδα γνωρίζοντας πως η πίεση βρίσκεται σε εκείνη. Στο κατάμεστο και «καυτό» «Γεώργιος Καραϊσκάκης», οι Λονδρέζοι αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό έχοντας την πλάτη στον τοίχο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη τους με 3-2 στο «Έμιρεϊτς» έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στους «κανονιέρηδες» δεδομένα βρίσκονται στην επόμενη φάση. Ακόμα και με ήττα ωστόσο με 0-1 ή 1-2, πάλι οι Πειραιώτες θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν.

Τρεις φορές στο παρελθόν έχει υποδεχθεί τους Λονδρέζους στην έδρα του ο Ολυμπιακός και τις τρεις τους έχει κερδίσει, όλες σε παιχνίδια των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Θα πρέπει φυσικά να προσέξει στην άμυνα, καθώς στο πρόσφατο ματς για το πρωτάθλημα κόντρα στον Πανθρακικό, δέχθηκε τρία γκολ, ωστόσο έβαλε τέσσερα και πήρε τη νίκη.

Η Άρσεναλ ταξίδεψε στην Αθήνα για να παίξει τα «ρέστα» της. Γνωρίζει πως πρέπει να κερδίσει τους «ερυθρόλευκους» με δύο γκολ διαφορά, ειδάλλως με νίκη με σκορ μεγαλύτερο από αυτό που ηττήθηκε στο Λονδίνο (3-2, 4-3 κ.ο.κ).

Υπάρχει άγχος και πίεση, ωστόσο η ψυχολογία των παικτών είναι σχετικά καλή μετά τη νίκη με 3-1 τη Σάντερλαντ για την Πρέμιερ Λιγκ.

Αρνητική η παράδοση των Λονδρέζων σε ελληνικό έδαφος, καθώς μετράνε δύο νίκες, μία ισοπαλία και πέντε ήττες.

Αγωνιστικά νέα:

Ολυμπιακός:

Εκτός αποστολής βρίσκεται ο Μανιάτης, την ώρα που ο Μπουχαλάκης είναι αμφίβολος λόγω τραυματισμού.

Στη διάθεση του Μάρκο Σίλβα ο Μποτία, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Άρσεναλ:

Εύκολη για πρόβλεψη είναι η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Αρσέν Βενγκέρ, μετά τις πάμπολλες απουσίες βασικών παικτών που έχει.

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του Θίο Γουόλκοτ, ο οποίος επέστρεψε στο τελευταίο παιχνίδι της Άρσεναλ κόντρα στη Σάντερλαντ μετά τον τραυματισμό στην κνήμη.

Εκτός έχουν τεθεί οι Ροσίτσκι, Γουέλμπεκ, Γουίλσιρ, Σάντσες, Αρτέτα, Κοκλέν, Γκιμπς, και Καθόρλα, με τον Λοράν Κοσιελνί να βρίσκεται στα πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός:

Ρομπέρτο – Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Σαλίνο – Καμπιάσο, Κασάμι – Φορτούνις, Σεμπά, Πάρντο – Ιντέγιε

Άρσεναλ:

Τσεχ – Μπεγιερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ – Φλαμινί, Ράμσεϊ – Κάμπελ, Εζίλ, Τσάμπρελεϊν – Ζιρού