Τσέλσι – Πόρτο (preview)

Έχοντας ως παράδειγμα προς... αποφύγει το χθεσινό «κάζο» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι θα επιδιώξει τη νίκη κόντρα στην Πόρτο στο «Στάμφορντ Μπριτζ», την ώρα που χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την παρουσία της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.



Τσέλσι – Πόρτο (preview)

Αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι τότε, ούτε που θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι ανάλογο και με εκείνη.

Οι «μπλε» χρειάζονται μόλις έναν βαθμό στη σημερινή (9/12) αναμέτρηση κόντρα στην Πόρτο, την ίδια ώρα που θέλει να δώσει τις δικές της «απαντήσεις» μετά την εντός έδρας ήττα από τη Μπόρνμουθ με 1-0 το περασμένο Σάββατο.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο υπό άλλες συνθήκες θα σκεφτόταν ήδη το επόμενο παιχνίδι, ωστόσο τη φετινή σεζόν, χωρίς να μπορεί να πείσει κανέναν, το ματς με τους «δράκους» θεωρείται για πολλούς κρίσιμο.

Στην αντίπερα όχθη, η Πόρτο θέλει να γίνει ο «δήμιος» της Τσέλσι. Προέρχεται από την νίκη πρωταθλήματος κόντρα στην Πάκος Φερέιρα και πάει με καλή ψυχολογία στο Λονδίνο.

Οι «δράκοι» θέλουν μόνο τη νίκη για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, καθώς αν φέρουν ισοπαλία, θα περιμένουν «στραβοπάτημα» της Ντιναμό Κιέβου κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ευελπιστούν σε ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους «μπλε», αν και η προϊστορία δεν είναι μαζί τους, καθώς δεν έχουν κερδίσει ποτέ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Αγωνιστικά νεα:

Τσέλσι:

Τόσο ο Φαλκάο, όσο και οι Τέρι και Ραμίρες προπονήθηκαν κανονικά τις προηγούμενες μέρες, με τους δύο τελευταίους να έχουν αρκετές πιθανότητες να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα.

Ο Κολομβιανός στράιερ, μετά από έξι εβδομάδες, δεν είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί.

Πόρτο:

Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχθεί η Πόρτο για την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Τσέλσι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι:

Κουρτουά – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Μάτιτς, Ραμίρες – Γουίλιαν, Φάμπρεγας, Αζάρ – Ντιέγκο Κόστα

Πόρτο:

Κασίγιας – Μάξι, Μαϊκόν, Μαρκάνο, Μάρτινς Ιντί – Ντανίλο, Ρουμπέν Νέβες, Ιμπουλα – Μπραχίμι, Αμπουμπακάρ, Αντρέ