Βοσνία – Ιρλανδία (preview)

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας θέλει να κάνει η Ιρλανδία, η οποία ταξίδεψε στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για να πάρει ο,τι καλύτερο μπορεί από την εν λόγω αναμέτρηση.



Βοσνία – Ιρλανδία (preview)

Καθοριστικό θεωρείται για την Ιρλανδία το πρώτο παιχνίδι για τα πλέι-οφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας κόντρα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Οι Βόσνιοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, προερχόμενοι από ένα σερί τριών νικηφόρων αγώνων στην προκριματική φάση, το οποίο ήταν και αυτό που τους οδήγησε στην 3η θέση του ομίλου και τις διεκδίκησης μίας θέσης στα τελικά.

Τελευταίο ματς για εκείνους, η εκτός έδρας νίκη με 3-2 κόντρα στην Κύπρο, σε ένα ματς που έκρινε το ποια ομάδα θα βρεθεί στη διαδικασία των πλέι-οφ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βοσνία δεν έχει βρεθεί ποτέ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, την ώρα που δύο χρόνια πριν έγραψε ιστορία συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Η Ιρλανδία από την άλλη, στοχεύει σε ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Βόσνιους στη σημερινή αναμέτρηση, έτσι ώστε στη εντός συνόρων ρεβάνς, να έχει το «πάνω χέρι» για την πρόκριση.

Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Γερμανίας, οι Ιρλανδοί είχαν όλα τα φόντα να πάρουν την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση, ωστόσο τα έκαναν «θάλασσα» με την ήττα κόντρα στην Πολωνία που πραγματοποίησαν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Το θετικό για την ομάδα του Μάρτιν Ο'Νιλ είναι ότι έχουν εμπειρία από διαδικασία πλέι-οφ, έχοντας δώσει ανάλογα παιχνίδια κόντρα στην Εσθονία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012.

Αγωνιστικά νέα:

Βοσνία-Ερζεγοβίνη:

Απών από την αναμέτρηση της Βοσνίας κόντρα στην Ιρλανδία θα είναι ο Μουχάμεντ Μπέσιτς λόγω τιμωρίας.

Νέο πρόσπο στην αποστολή της ομάδας του Μπαζντάρεβιτς ο νεαρός Ράντε Κρούνιτς.

Ιρλανδία:

Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα στις τάξεις της Ιρλανδίας.

Στις υπηρεσίες του Μάρτιν Ο'Νιλ δεν θα βρίσκονται οι Ο'Σέι και Γουόλτερς λόγω τιμωρίας, την ώρα που οι Γκίβεν και ΜακΓκόλντρικ είναι απλά δύο από τους παίκτες που είναι τραυματίες.

Αμφίβολη κρίνεται παράλληλα η συμμετοχή του Σέιν Λονγκ, η οποία θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Πιθανές ενδεκάδες:

Βοσνία-Ερζεγοβίνη:

Μπρέγκοβτις, Μουϊτζα, Σπάχιτς, Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς, Πιάνιτς, Χάντζιτς, Σαχίλοβτις, Βίσκα, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο

Ιρλανδία:

Ράντολφ, Κόουλμαν, Γουίλσον, Κίογκ, Μπράντι, Γουίλαν, ΜακΚάρθι, Χέντρικ, ΜακΚλιν, Κιν, Λονγκ