Γκάρεθ Μπέιλ, ένας ηγέτης γεννήθηκε!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι ο νέος ηγέτης της Ουαλίας. Ισως το πιο σωστό θα ήταν, ο «πρώτος ηγέτης» αφού παρακολουθώντας κάποιος τα παιχνίδια του με την εθνική ομάδα της χώρας του, δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει τη φλόγα που έκρυβαν οι κινήσεις του για διάκριση του έθνους. Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης.



Γκάρεθ Μπέιλ, ένας ηγέτης γεννήθηκε!

Περιγράφοντας το παιχνίδι της Ουαλίας με την Ανδόρα για τον ΟΤΕ TV όπου οι Ουαλοί είχαν στήσει μια πραγματική γιορτή για την πρόκριση, παρατηρούσα το παιχνίδι του Μπέιλ από το πρώτο λεπτό. Αλλωστε και να μη θες να το κάνεις, τα 9 στα 10 κοντινά πλάνα του σκηνοθέτη ήταν διαρκώς πάνω του.

Δεν ήταν ξενέρωτος, δεν βαριόταν, δεν φοβόταν, δεν σκεφτόταν το σύλλογο. «Σκυλιασμένος» να σκοράρει, έτρεχε ακατάπαυστα, γύριζε στα στόπερ του για να πάρει μπάλα, άλλαζε πλευρές, δοκίμαζε το πόδι του, έκανε τάκλιν. Ολα αυτά απέναντι στην Ανδόρα, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικό παιχνίδι.

Ομως ο ίδιος ένιωθε την κάψα του κόσμου. Περίπου 30,000 άνθρωποι στις εξέδρες του Κάρντιφ Σίτι Stadium, πανηγύριζαν από νωρίς, τραγουδούσαν διαρκώς τον εθνικό ύμνο αναγνωρίζοντας ότι χρωστούν σε αυτόν το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας. Ξελαφρωμένος από το άγχος και την πίεση της Μαδρίτης, μέσα στο σπίτι του, ήθελε να κάνει σε ένα 90λεπτο περισσότερα απ' όσα έκανε σε όλη την προκριματική σειρά, απλά για να ανεβάσει λίγο παραπάνω τη χαρά του κόσμου.

Αν θα καταφέρει στην τελική φάση του EURO να πάρει την Ουαλία από το χέρι και να την οδηγήσει όσο πιο μακριά γίνεται, είναι αδύνατο να το προβλέψει κανείς. Το σίγουρο είναι πως βλέποντάς τον στο γήπεδο, κάθε αντίπαλος θα γνωρίζει ότι θα έχει απέναντί του έναν «ηγέτη» ικανό να εκμεταλλευτεί κάθε αδυναμία του και να παρουσιάσει στο χορτάρι το απρόβλεπτο απέναντι σε οποιαδήποτε τακτική. Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι ο νέος ηγέτης του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ο πρώτος της ποδοσφαιρικής Ουαλίας.