What about Tottenham

Σέντρα στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα προπονητών της Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Προπονητών και όχι συλλόγων άμεσα.



What about Tottenham

Εντυπωσιασμένοι από το γεγονός πως οι περισσότεροι από τους Top-10 προπονητές του κόσμου αυτή την στιγμή βρίσκονται στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, κάπου παρασυρόμαστε και θεωρούμε δεδομένο πως θα δούμε και το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Πρέμιερ.

Αυτό ίσως και να συμβεί όμως το μοναδικό δεδομένο που έχουμε στα χέρια μας αυτή την στιγμή, είναι πως οι περισσότερες ομάδες έχουν βαριά χαρτιά στους πάγκους τους. Ο μαραθώνιος της Πρέμιερ θα δείξει αν αυτοί οι προπονητές θα δημιουργήσουν και ανταγωνιστικές ομάδες.

Ενα μικρό πλεονέκτημα το έχουν πάντως οι σύλλογοι οι οποίοι συνεχίζουν με τους ίδιους από πέρυσι. Και από την τετράδα των Λέστερ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τότεναμ ξεχωρίζω την τελευταία.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο πέρυσι. Σε πολλές περιπτώσεις όχι τόσο ουσιαστικό όπως η Λέστερ - κάτι που άλλωστε αποδείχθηκε στο φινάλε - αλλά πολύ πιο σταθερό και όμορφο από την Άρσεναλ. Αυτές οι τρεις ήταν άλλωστε οι ομάδες που διεκδικούσαν τον τίτλο σχεδόν έως το φινάλε.

Ο Ποκετίνο έκανε απλά πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι. Θέλησε να δώσει λίγη δύναμη στη μεσαία του γραμμή, η οποία ήταν αρκετά σοφτ και απέκτησε τον Γουανιάμα ενώ πλήρωσε αρκετά για να αποκτήσει τον Γιάνσεν. Έναν επιθετικό, ο οποίος έχει εύκολα το γκολ από τα 8 μέτρα, θα είναι άνετα στους πρώτους 5 σκόρερ του πρωταθλήματος αν στηριχθεί από τον προπονητή του και το σημαντικότερο, θα μπορέσει να απελευθερώσει τον Κέιν.

Θα πρέπει να δούμε φυσικά τι θα επιλέξει ο Ποκετίνο φέτος ως αγωνιστικό στιλ για την Τότεναμ, η οποία πάντως έχει εξαιρετικό υλικό, ίδιο προπονητή και δεν μπαίνει στο πρωτάθλημα με απώλειες. Ενας τερματισμός για 2η συνεχόμενη χρονιά στην τριάδα θα είναι κάτι σαν τίτλος. Για μια ομάδα όπως η Τότεναμ, η οποία τα τελευταία χρόνια λύγιζε πάντα στα δύσκολα, η σταδιακή μετατροπή σε πρωταγωνίστρια της τετράδας θα είναι το πρώτο βήμα για την κορυφή.