Διαβάζοντας τις σκέψεις του Μπρένταν Ρότζερς...

Το england365.gr μπαίνει στη θέση του Μπρένταν Ρότζερς λίγες ώρες μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Λίβερπουλ και το φινάλε του τεράστιου κεφαλαίου της καριέρας του και αναλύει τις σκέψεις του Βορειοϊρλανδού προπονητή. Όσα θα ήθελε να θυμάται κάθε μέρα της καριέρας του και όσα θα ήθελε να διαγράψει...  



Διαβάζοντας τις σκέψεις του Μπρένταν Ρότζερς...

Οι «κόκκινοι» έχουν ήδη μπει σε τροχιά αναζήτησης του επόμενου προπονητή τους έπειτα από τρία χρόνια και κάτι μήνες, όσο διήρκησε η θητεία του Ρότζερς που προσελήφθη τον Ιούνιο του 2012.

Ο Γιούργκεν Κλοπ φαντάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη διαδοχή στον πάγκο και στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ ετοιμάζονται για το άνοιγμα ενός νέου κύκλου και μιας νέας εποχής.

Ο Μπρένταν Ρότζερς, αποχαιρέτησε σαν κύριος τη Λίβερπουλ, όπου βίωσε μοναδικές στιγμές, είτε αυτές ήταν ευτυχίας, είτε τέτοιες που «ατσαλώνουν» τον χαρακτήρα σου και δοκιμάζουν τις αντοχές σου.

Το england365.gr, λοιπόν, μπαίνει στο μυαλό του και θεωρεί πως ο πρώην κόουτς της ομάδας:

Θα θυμάται...

-Ότι κέρδισε με την αξία του την εμπιστοσύνη των αφεντικών της Λίβερπουλ το 2012 έπειτα από τη δουλειά που παρουσίασε όντας στον πάγκο της Σουόνσι για να κάνει το τεράστιο βήμα της μετακίνησης στο «Άνφιλντ».

-Την τρομερή αγωνιστική περίοδο 2013-2014 όπου άπαντες στο Μέρσεϊσαϊντ, τουλάχιστον στην κόκκινη πλευρά του, ονειρεύτηκαν δίχως όρια και η ομάδα διεκδίκησε τον τίτλο με πανέμορφο ποδόσφαιρο και σημαντικά αποτελέσματα... Ασφαλώς, μέχρι να έρθει το τραγικό φινάλε.

-Τον κόσμο που ειδικά τη σεζόν του ονείρου και της ελπίδας, έφτασε να υποδέχεται με τρομερό τρόπο την αποστολή της ομάδας κάθε φορά στο «Άνφιλντ» και το Kop προκαλούσε... σεισμό με τα συνθήματα, το πάθος και τους πανηγυρισμούς στα γκολ.

-Την επιτυχία της επιστροφής της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, άσχετα αν η ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων την περασμένη αγωνιστική περίοδο για να συνεχίσει ανεπιτυχώς και στο Γιουρόπα Λιγκ.

-Ότι προσπάθησε να «ψήσει» και να δώσει ελπίδα σε πιτσιρικάδες όπως ο Ρόσιτερ, ο Κιριβέλα, ο Άιμπ και τελευταίος ο Γκόμες που αποκτήθηκε φέτος, παίρνοντας συμμετοχές στα 18 του.

-Ότι δεν έχασε κανένα ντέρμπι απέναντι στην Έβερτον!

-Το ποσοστό νικών που ανήλθε στο 51,6% και ήταν το δεύτερο καλύτερο μετά τον Μπενίτεθ που είχε φτάσει στο 55%.

Θα σκοπεύει να ξεχάσει...

-Ασφαλώς το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει κανένα τρόπαιο σε αυτά τα τρία χρόνια της παρουσίας του στον πάγκο της Λίβερπουλ.

-Την κάκιστη προσέγγιση στο παιχνίδι με την Τσέλσι, στα τέλη της σεζόν 2013-2014, αν και δεν ήταν ο μοναδικός λόγος της ήττας και του γκρεμίσματος του μεγάλου ονείρου για το πρώτο πρωτάθλημα από το 1990

-Τις μεταγραφικές αποτυχίες που δυστυχώς και για εκείνον αλλά και για την ομάδα του, ήταν η πλειοψηφία των παικτών που φόρεσαν τη φανέλα του συλλόγου από το 2012 και μετά. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που «έπιασαν», ενώ, ακόμα και οι φετινές προσθήκες στο ρόστερ, ακόμα δεν έχουν αποδείξει αυτά που περιμένει η ομάδα.

-Την... περίφημη επιτροπή μεταγραφών που δεν τον άφηνε να έχει τον τελευταίο λόγο στις προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό και ενδεχομένως κάποιες από τις επιλογές που γίνονταν να μην άρεσαν και να μην είχαν τη σύμφωνη γνώμη του Ρότζερς.

-Την ντροπιαστική εξάρα στο «Μπριτάνια» από τη Στόουκ, στην τελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος. Δεν ξεπλένεται αυτό το αποτέλεσμα στο τελευταίο παιχνίδι του Στίβεν Τζέραρντ με την κόκκινη φανέλα.

-Τον περσινό ημιτελικό Κυπέλλου με την Άστον Βίλα στο «Γουέμπλεϊ». Τόσο κοντά σε έναν μεγάλο τελικό και τη διεκδίκηση ενός τίτλου, αλλά και τόσο μακριά η Λίβερπουλ...

-Τη γκάφα με τον φάκελο που παρουσίασε το 2012 στους παίκτες και τους είπε "Εδώ μέσα είναι τα ονόματα των τριών παικτών που θεωρώ ότι θα με απογοητεύσουν..." Αργότερα αποκάλυψε ότι ο φάκελος δεν είχε τίποτα εντός και απλά ήταν ένα mind game. Η Λίβερπουλ, είχε πραγματοποιήσει το χειρότερο ξεκίνημά της για τον τελευταίο αιώνα!

-Το τηλεφώνημα που του... έκοψε τα πόδια, λίγη ώρα μετά το φετινό ντέρμπι με την Έβερτον και η ανακοίνωση της απόλυσης...