Πόρτο – Τσέλσι (preview)

Το «2 στα 2» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της φετινής σεζόν θα επιδιώξει η Τσέλσι, η οποία γνωρίζει πως έχει δύσκολη αποστολή αντιμετωπίζοντας στο «Ντραγκάο», την πρώην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, Πόρτο.



Πόρτο – Τσέλσι (preview)

Μόνο εύκολη δεν αναμένεται να είναι για την Τσέλσι η εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Πόρτο.

Οι «δράκοι» προέρχονται από την ισοπαλία με 2-2 κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου και θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση κόντρα στην αρμάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Η εικόνα της βέβαια δεν πείθει σε καμία περίπτωση, παρά το γεγονός ότι στα πρώτα έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας παραμένει αήττητη. Στο πιο πρόσφατο εξ αυτών βέβαια, γκέλαρε, φέρνοντας 2-2 με τη Μορεϊρένσε.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί στην Πρέμιερ Λιγκ να μην έχει ξεκινήσει ιδανικά, στο Τσάμπιονς Λιγκ ωστόσο, η Τσέλσι ήδη μετράει μία νίκη και κόντρα στην Πόρτο, επιθυμεί να πάρει τη δεύτερη, η οποία θα την διατηρήσει στην πρώτη θέση του ομίλου της.

Μετά το 4-0 κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Ντραγκάο» κόντρα στους «δράκους» θεωρείται ιδανικό ενόψει της συνέχειας για τους Λονδρέζους.

Βέβαια η απόδοσή της, τουλάχιστον εντός συνόρων, είναι προβληματική. Ακόμα και στο τελευταίο της παιχνίδι κόντρα στη Νιούκαστλ βρέθηκε να χάνει με 2-0, έως ότου κατάφερε να κάνει... μισή ανατροπή, φέρνοντας το ματς στα ίσια (2-2).

Αγωνιστικά νέα:

Πόρτο:

Εκτός για το ματς με την Τσέλσι έχει τεθεί ο επιθετικός Αντρέ Σίλβα, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον αστράγαλο.

Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Γιασίν Μπραχίμι, έχοντας χάσει την προπόνηση του Σαββατοκύριακου, μετά από έναν τραυματισμό που αποκόμισε στο πόδι στο παιχνίδι με τη Μορεϊρένσε.

Τσέλσι:

Προφανώς και ο Τιμπό Κουρτουά δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Βέλγος βρίσκεται στα πρώτα στάδια της αποθεραπείας του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο πόδι.

Αντίθετα, ο Πορτογάλος κόουτς μπορεί να υπολογίζει τον Ντιέγκο Κόστα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Πόρτο: Κασίγιας, Περέιρα, Μαϊκόν, Μαρκάνο, Λαγιούν, Νέβερ, Αντρέ, Ιμπουλά, Κορόνα, Αμπουμπακάρ, Μπραχίμι

Τσέλσι: Μπέγκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Γουίλιαν, Όσκαρ, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα