Άρσεναλ – Ολυμπιακός (preview)

Όντας... χωρίς βαθμό μετά την 1η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η Άρσεναλ, γνωρίζοντας πως τα περιθώρια έχουν ήδη στενέψει, θα επιδιώξει να πάρει την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση, υποδεχόμενη στο «Έμιρεϊτς» τον Ολυμπιακό.



Άρσεναλ – Ολυμπιακός (preview)

Μετά τις ήττες που υπέστησαν στην «πρεμιέρα» των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, Άρσεναλ και Ολυμπιακός αναζητούν στο μεταξύ τους παιχνίδι στο «Έμιρεϊτς» την πρώτη τους νίκη.

Οι «κανονιέρηδες» έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από την Κροατία, μετά την ήττα-σοκ από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-1, σε ένα παιχνίδι που η πιθανή υποτίμηση του αντιπάλου, σε συνδυασμό με την χαζή αποβολή του Ολιβιέ Ζιρού πριν τη λήξη του 1ου ημιχρόνου, οδήγησαν στο εν λόγω αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έχει έκτοτε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, καθώς στη συνέχεια ηττήθηκε στο λονδρέζικο ντέρμπι από την Τσέλσι με 2-0, την ώρα που φρόντισε λίγες μέρες αργότερα να συντρίψει τη Λέστερ με 5-2.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, κατάφερε μόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να φυλάξει τα νώτα της κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, καθώς στη συνέχεια δέχθηκε τρία γκολ από τους Βαβαρούς, οι οποίοι δεν... ίδρωσαν ιδιαίτερα για να πάρουν τη νίκη.

Αυτή είναι και η μοναδική ήττα των «ερυθρόλευκων» τη φετινή σεζόν, καθώς στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει το «5 στα 5», με πιο πρόσφατη νίκη αυτή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα με 5-1 το περασμένο Σάββατο.

Αγωνιστικά νέα:

Αρσεναλ:

Έχοντας αποβληθεί στο Ζάγκερμπ, ο Ολιβιέ Ζιρού δεν θα δηλώσει το παρόν στην αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό.

Την ίδια ώρα, οι Γουίλσιρ, Ροζίτσκι και Γουέλμπεκ παραμένουν τραυματίες, με τον Βενγκέρ να αισιοδοξεί πως θα έχει τον Φρανσίς Κοκλέν στη διάθεσή του για το σημερινό (29/9) παιχνίδι.

Ολυμπιακός:

Τιμωρημένος για το παιχνίδι του «Έμιρεϊτς» κόντρα στην Άρσεναλ είναι ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς.

Απών θα είναι ο Αντρέας Μπουχαλάκης, την ώρα που ο Γιάννης Μανιάτης δεν είναι απόλυτα έτοιμος για να αγωνιστεί.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα περιμένει την κατάσταση της υγείας του Μανουέλ Ντα Κόστα ο Σίλβα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος ωστόσο πιθανότατα θα βρεθεί στον πάγκο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ: Μαρτίνεζ, Μονρεάλ, Κοσιελνί, Μερτεσάκερ, Μπεγιερίν, Κοκλέν, Ράμσεϊ, Εζίλ, Σάντσες, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Γουόλκοτ

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μασουάκου, Καμπιάσο, Σαλίνο, Κασάμι, Φορτούνις, Πάρντο, Ιντέγε