Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Άρσεναλ (preview)

Με... φόρα από τα τελευταία θετικά αποτελέσματα στην Πρέμιερ Λιγκ, η Άρσεναλ θα επιδιώξει να ξεκινήσει με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντας την αρχή στο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.



Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Άρσεναλ (preview)

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι η πρώτη ομάδα που καλείται να αντιμετωπίσει η Άρσεναλ στον 6ο όμιλο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Κροάτες θα συμμετάσχουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τρίτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις τερμάτισε στην τελευταία θέση του γκρουπ της.

Η προϊστορία της δεν είναι και ιδιαίτερα καλή, με την Ντιναμό να έχει χάσει τα 11 από τα προηγούμενα 12 παιχνίδια της στη φάση των ομίλων. Τελευταία νίκη αυτή κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου πριν τρία χρόνια.

Η Άρσεναλ λοιπόν, προφανώς και δεν κοιτάζει το παρελθόν, αλλά... το παρόν. Το παρόν τη βρίσκει για 16η συνεχόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας ωστόσο τον «λεκέ» των πέντε συνεχόμενων αποκλεισμών στους «16» της διοργάνωσης.

Για να φτάσει τουλάχιστον ως εκεί, θα πρέπει να βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου της. Για να γίνει αυτό, ο Βενγκέρ επιθυμεί να ξεκινήσει με μία σημαντική εκτός έδρας νίκη στην Κροατία.

Αγωνιστικά νέα:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ:

Δεν αντιμετωπίζει νέα προβλήματα τραυματισμών η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία θα παραταχθεί με όλα τα «όπλα» της κόντρα στην Άρσεναλ.

Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άνγκελο Ενρίκες, θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα των Κροατών.

Άρσεναλ:

Την ίδια ενδεκάδα με αυτή που παρέταξε το απόγευμα του Σαββάτου στην αναμέτρηση κόντρα στην Στόουκ, αναμένεται να παρατάξει και κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο Αρσέν Βενγκέρ.

Γνωστοί απώντες για τους «κανονιέρηδες» οι Ντάνι Γουέλμπεκ και Τόμας Ροσίτσκι. Τρεις μήνες αναμένεται να παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Τζακ Γουίλσιρ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ:

Εντουάρντο, Πίντο, Ταραβαλ, Σιγκάλι, Πίβαριτς, Ρογκ, Άντολιτς, Μασάδο, Πιάκα, Χόντζιτς, Ενρίκες

Άρσεναλ:

Τσεχ, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Γκάμπριελ, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Ράμσεϊ, Εζίλ, Σάντσες, Γουόλκοτ