Βαριά καμπάνα στους... θεατρίνους του αγγλικού ποδοσφαίρου

Με νέο της κανονισμό η FA αποφάσισε να τιμωρεί έως και με τρεις αγωνιστικές όσους ποδοσφαιριστές των κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου προσποιηθούν τραυματισμό για να κερδίσουν αποβολή αντιπάλου τους. Αλλαγές στους περιορισμούς και όσον αφορά τις διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή.  



Βαριά καμπάνα στους... θεατρίνους του αγγλικού ποδοσφαίρου

Η Ομοσπονδία αποφάσισε να... σφίξει το ζωνάρι σε όσους προκαλέσουν ανισορροπία σε ένα παιχνίδι προσποιούμενοι τραυματισμό, θεσπίζοντας κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο αυτοί θα τιμωρούνται έως και με τρεις αγωνιστικές.

Για να γίνει κάτι τέτοιο ο παίκτης που θα πάρει την κόκκινη κάρτα θα πρέπει να ασκήσει έφεση μετά το παιχνίδι, η οποία θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή που με την σειρά της θα τιμωρήσει τον υπαίτιο με ένα έως τρία παιχνίδια εάν το κρίνει σκόπιμο.

Παράλληλα θα μπορεί να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε συλλόγους των οποίων οι ποδοσφαιριστές διαμαρτύρονται υπεράριθμοι στον διαιτητή, με την FA να μειώνει το όριο από τους δύο σε τρεις παίκτες.

Οι δύο αυτοί κανονισμοί έρχονται μετά από εκείνον για το οφσάιντ, σύμφωνα με τον οποίο ο βοηθός θα μπορεί να υποδείξει σε αντικανονική θέση έναν ποδοσφαιριστή που (ως μη καλυπτόμενος) κάνει κίνηση προς την μπάλα κι αυτή καταλήξει στα δίχτυα, ακόμη και αν δεν την ακουμπήσει.