Τέσσερα σοβαρά ερωτηματικά

Με ρωτούν διάφοροι φίλοι και γνωστοί πώς πιστεύω ότι θα εμφανιστεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη σεζόν που αρχίζει σε λίγες εβδομάδες και η απάντησή μου είναι η εξής: «αν δεν μάθω ποιος είναι ο τερματοφύλακας, αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα Ντι Μαρία και αν θα γίνουν αγορές στόπερ και σέντερ φορ, δεν μπορώ να πω τίποτα». Γράφει ο Γιάννης Μπίλιος.  



Τέσσερα σοβαρά ερωτηματικά

Το μεταγραφικό κρεσέντο των τελευταίων ημερών ήταν σαφώς πολύ θετικό. Οι Μέμφις Ντεπάι, Ματέο Νταρμιάν, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ και Μόργκαν Σναϊντερλέν γεμίζουν με ποιότητα όλες τις γραμμές και το πιο σημαντικό είναι ότι ο Λουίς Φαν Χάαλ δουλεύει με πολύ καλύτερες συνθήκες σε σχέση με πέρσι: δεν έχει καμία Εθνική Ολλανδίας να του «τρώει» μισό καλοκαίρι, δεν είναι πια ο νεοφερμένος προπονητής αλλά αυτός που έχει βάλει ήδη τη σφραγίδα του στην ομάδα, ενώ οι προσθαφαιρέσεις γίνονται με ορθόδοξο τρόπο και σε σωστό χρόνο.

Οι εκκρεμότητες, ωστόσο, είναι σοβαρές. Αυτή τη στιγμή έχει ταξιδεύσει με την ομάδα στην Αμερική ο τερματοφύλακας που μάλλον θα φύγει και μιλάω για τον Νταβίντ Ντε Χέα. Ο Βίκτορ Βαλντές έμεινε πίσω στην Αγγλία και εννοείται ότι ο Δανός Αντερς Λίντεγκααρντ δεν μπορεί να θεωρείται ως η ενδεδειγμένη επιλογή αν τελικά οι δύο Ισπανοί πάρουν το δρόμο της πώλησης και της αποδέσμευσης.

Οι θέσεις των πλάγιων μπακ με Νταρμιάν, Ραφαέλ και Βαλένσια δεξιά και Σόου, Μπλιντ, Ρόχο αριστερά δείχνουν πλήρεις, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι με Τζόουνς, Έβανς, Σμόλινγκ, Μακ Νερ και Ρόχο στο κέντρο της άμυνας θα υπάρχει η απαιτούμενη ασφάλεια. Επίσης, δεν ξέρω αν είναι αρκετός ο Γουέιν Ρούνεϊ για την επίθεση –οι Φαλκάο και Φαν Πέρσι απογοήτευσαν πέρσι, αλλά τουλάχιστον… υπήρχαν- ενώ το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Ανχελ Ντι Μαρία: είναι σίγουρο ότι πάει στην Παρί; Κι αν πάει, θα αγοραστεί κάποιος άλλος με τα λεφτά που θα έρθουν; Και είμαστε σίγουροι ότι απέτυχε ή μήπως θα πρέπει να του δοθεί μια ευκαιρία ακόμα;

Το ρόστερ παρουσιάζει πληρότητα και φαίνεται ότι μετά από μια διετία με μεγάλα σκαμπανεβάσματα -απόλυτα φυσιολογικά μετά την αποχώρηση του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον- έρχεται η ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορεί να ξαναγίνει ανταγωνιστική: με ποιοτικό και έμπειρο έμψυχο δυναμικό, με έναν τεχνικό που επιβάλλει τους όρους του, με ψυχολογία σαφώς ανεβασμένη μετά την περσινή αξιοπρεπή σεζόν και με οικονομικούς εταίρους (Adidas και Chevrolet) επιτρέπουν στον μεγάλο αγγλικό σύλλογο να βγαίνει δυνατά στις αγορές. Αλλά αν δεν τελειώσει το θέμα του τερματοφύλακα, αν δεν έρθει ένας στόπερ τύπου Ράμος ή Οταμέντι, αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα Ντι Μαρία κι αν δεν αποκτηθεί ένας ακόμα επιθετικός, δεν μπορώ να είμαι ενθουσιασμένος.