Η 38η αγωνιστική δεν είναι ποτέ αδιάφορη

Η τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ που μας περιμένει την ερχόμενη Κυριακή (5 μ.μ. ώρα Ελλάδας και οι δέκα αγώνες) δεν έχει τίποτα να «αποφασίσει» για την πρώτη τετράδα, αλλά μπορεί να κρύβει πολλές συγκινήσεις στις μάχες του Γιουρόπα και της σωτηρίας (κυρίως στη δεύτερη). Γράφει ο Γιάννης Μπίλιος



Η 38η αγωνιστική δεν είναι ποτέ αδιάφορη

 Η πρωταθλήτρια είναι γνωστή από καιρό, ενώ η ισοφάριση της Αρσεναλ στο Ολντ Τράφορντ τελειώνει και τους τελευταίους ψιθύρους για το ποιες ομάδες πάνε απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτές είναι οι Τσέλσι, Σίτι και Αρσεναλ. Για να γίνει κάτι άλλο, θα πρέπει να χάσει η Αρσεναλ και από τη Σάντερλαντ στο εξ αναβολής της ερχόμενης Τετάρτης, αλλά και από τη Γουέστ Μπρομ την τελευταία αγωνιστική -και όλα αυτά στο «Εμιρεϊτς»- και παράλληλα να νικήσει η Γιουνάιτεντ στο Χαλ. Αυτό το τελευταίο γίνεται. Τα άλλα δεν γίνονται…

Η Ευρώπη, όμως, θα παιχθεί σε τρία γήπεδα. Η ήττα της Λίβερπουλ από την Κρίσταλ Πάλας βάζει στο παιχνίδι Τότεναμ και Σαουθάμπτον. Εχουν από 62, 61 και 60 βαθμούς αντίστοιχα και φιλοξενούνται και οι τρεις από Στόουκ, Εβερτον και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα. Οι συντελεστές τους είναι +9, +4 και +23 αντίστοιχα, επομένως μπορείτε να υπολογίσετε με ποιο τρόπο μπορεί η Λίβερπουλ να… ολοκληρώσει την αυτοκτονία της και να μη βγει ούτε στο Γιουρόπα, από εκεί που πήγαινε για Τσάμπιονς Λιγκ.

Έτσι όπως τα έκανε, ακόμα και η ισοπαλία δεν την εξασφαλίζει. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να περιμένει βοήθεια από την… Εβερτον και, πιστέψτε με, δεν θα της είναι και πολύ ευχάριστο. Ακόμα και η Σαουθάμπτον την αφήνει εκτός Ευρώπης, σε περίπτωση μεταξύ τους ισοβαθμίας στους 63 βαθμούς.

Στην ουρά, οι Σάντερλαντ, Νιούκαστλ και Χαλ (37, 36 και 34 βαθμοί αντίστοιχα) θα δώσουν την ψυχοφθόρα μάχη της σωτηρίας, εκτός και αν οι «Μαύρες Γάτες» τσιμπήσουν καμιά ισοπαλία την Τετάρτη με την Αρσεναλ και πάνε την Κυριακή στην έδρα της Πρωταθλήτριας Τσέλσι για… τουρισμό.

Αν κάνουν, πάντως, δύο ήττες στο Λονδίνο και κολλήσουν στους 37 βαθμούς, θα πρέπει να παρακαλούν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μη χάσει στο Χαλ. Οσο για τη Νιούκαστλ, αρκεί η πρώτη της νίκη μετά από τρεις μήνες (εντός έδρας με τη Γουέστ Χαμ) για να τη σώσει. Ε αν δεν το κάνει ούτε αυτό, ας πέσει!

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δε θα δούμε χατίρια και αλισβερίσια. Κανείς δεν θα «δώσει» σε κανέναν τίποτα, αφού δεν του το χρωστάει για να του το δώσει. Το αγγλικό πρωτάθλημα δεν είναι το δημοφιλέστερο και το εμπορικότερο του κόσμου επειδή βλέπουμε σε αυτό την πιο ωραία μπάλα, αλλά επειδή έχει καταφέρει διαχρονικά να πείσει όλους εμάς ότι παίζεται ΜΟΝΟ μέσα στο γήπεδο. Και οι Αγγλοι δεν θα επιτρέψουν ποτέ να τεθεί αυτός ο «τίτλος» σε αμφισβήτηση.