Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα (preview)

Στόχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά και το «διπλό» στο «Άνφιλντ» είναι πλέον να επενδύσει στην διαφορά ασφαλείας από τη Λίβερπουλ και να διατηρηθεί στην πρώτη τετράδα για να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτό το πλαίσιο, ψάχνει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα κόντρα στην Άστον Βίλα για την 31η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα (preview)

Οι «κόκκινοι διάβολοι», με εξαιρετική εμφάνιση και νίκη στην έδρα της Λίβερπουλ, αποσπάστηκαν στο +5 από τη Λίβερπουλ που πλέον έχει δει τα πράγματα να ζορίζουν πολύ όσον αφορά μια θέση στην πρώτη τετράδα κι ένα «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης σεζόν.

Σερί τεσσάρων αγώνων με διαδοχικές νίκες «τρέχει» η ομάδα του Φαν Χάαλ και έχει καταφέρει να κυνηγάει μέχρι και τη δεύτερη θέση, στην οποία θα μπορέσει – υπό προϋποθέσεις – να βρεθεί με θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής απέναντι στη Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ».

Η Άστον Βίλα του Τιμ Σέργουντ είναι πλέον μια πολύ διαφορετική ομάδα και έχει αποκτήσει απόσταση τριών βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Μπορεί η ήττα (1-0) από τη Σουόνσι στο «Βίλα Παρκ» να αποτέλεσε πισωγύρισμα, όμως οι «χωριάτες» δεν κοιτούν πίσω και συνεχίζουν την αναρρίχηση, αφήνοντας πίσω τα σενάρια υποβιβασμού και τις περιπέτειες. Θα είναι, ωστόσο, αγχωτικές οι τελευταίες αγωνιστικές και χρειάζεται διαχείριση και σωστή προσέγγιση σε κάθε παιχνίδι από τον Σέργουντ.

Στα αγωνιστικά, πέρα από τον Φαν Πέρσι που θα χάσει και αυτή την αναμέτρηση για τη Γιουνάιτεντ, ο Λουκ Σο ξεπέρασε ένα μυϊκό πρόβλημα που είχε, ενώ ο Σμόλινγκ είναι αμφίβολος έπειτα από την έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε στο φιλικό της Αγγλίας με την Ιταλία στο Τορίνο μεσοβδόμαδα.

Έτοιμος έπειτα από ενάμιση μήνα ο Ρον Φλάαρ για την Άστον Βίλα, ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και οι Οκόρε και Κόουλ. Δεν προλαβαίνουν οι Σισοκό και Μπέικερ, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Κλέβερλι. Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι Σεντέρος και Ρίτσαρντσον, όμως δεν παίζουν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα – Βαλένσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Μπλιντ – Κάρικ, Ερέρα – Μάτα, Φελαϊνί, Γιάνγκ – Ρούνεϊ

Άστον Βίλα (4-4-2): Γκουζάν – Μπακούνα, Φλάαρ, Κλαρκ, Λόουτον – Ενζόγκμπια, Γκιλ, Ντελφ, Σινκλέρ – Αγκμπονλαχόρ, Μπεντεκέ