Τσέλσι – Παρί Σεν Ζερμέν (preview)

Παρόλο που έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με το εκτός έδρας γκολ στη Γαλλία (1-1), η Τσέλσι γνωρίζει πως θα «φτύσει αίμα» για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ταξίδεψε στο Λονδίνο αποφασισμένη να πάρει το αποτέλεσμα που θα στείλει τον Ζοσέ Μουρίνιο... σπίτι του.



Τσέλσι – Παρί Σεν Ζερμέν (preview)

Σημαντικό, αλλά όχι ικανό για να στείλει από μόνο του την Τσέλσι στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς στο πρώτο ματς κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Οι «μπλε» μετά και το 1-1 του Παρισιού, παραμένουν αήττητοι στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν, έχοντας μέχρι στιγμής τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες, σερί, που θα πρέπει να διατηρήσουν και σήμερα (11/3), παίρνοντας τη νίκη, είτε κρατώντας το μηδέν στα μετόπισθεν.

Μετρώντας 8 σερί παιχνίδια χωρίς ήττα και με την πρόσφατη κατάκτηση του Λιγκ Καπ κόντρα στην Τότεναμ, οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο μοιάζουν έτοιμοι να «καθαρίσουν» την πρόκριση.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο μέσα στη σεζόν, μετρώντας μόλις δύο νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια που έχει δώσει.

Παρόλα αυτά, προέρχεται από την εμφατική νίκη με 4-1 επί της Λανς και το μόνο σίγουρο είναι πως οι Παριζιάνοι δεν πρόκειται να παραδώσουν τα όπλα, στοχεύοντας στο εκτός έδρας γκολ, που θα δώσει νέα τροπή στο παιχνίδι. Αξιοσημείωτο βέβαια είναι το γεγονός ότι δεν έχουν σκοράρει ποτέ γκολ σε έδρα αγγλικής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια στο μπράτσο, στη μνήμη των νεκρών Ολυμπιονικών που έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα με ελικόπτερο.

Αγωνιστικά νέα:

Τσέλσι:

Μετά από τιμωρία δύο αγωνιστικών, ο Νεμάνια Μάτιτς βρίσκεται και πάλι στη διάθεση του Ζοσέ Μουρίνιο και αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα της Τσέλσι.

Μοναδικός απών ο Τζον Όμπι Μίκελ, λόγω ενός τραυματισμού στο πόδι.

Παρί Σεν Ζερμέν:

Με τις γνωστές απουσίες ταξίδεψε στο Λονδίνο για την αναμέτρηση με την Τσέλσι η Παρί Σεν Ζερμέν.

Τόσο ο Σερζ Οριέρ (δικέφαλος), όσο και ο Λούκας Μόουρα (γόνατο) έχουν τεθεί εκτός, την ώρα που ο πρώην άσος της Νιούκαστλ, Γιοάν Καμπάιγ, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά από έναν τραυματισμό που του ταλαιπώρησε στον μηρό.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι: Κουρτουά – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Μάτιτς, Ραμίρες – Φάμπρεγας, Όσκαρ, Αζάρ – Ντιέγκο Κόστα

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιριγκού – Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Φαν ντερ Βιλ – Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Ματουιντί – Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς