Το phtotostory των φιναλίστ του Capital One Cup

Το πρωί της Κυριακής, ο ήλιος θα ανατέλλει πάνω από το Λονδίνο, όπως δείχνει η φωτογραφία. Τσέλσι και Τότεναμ θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στην Αγγλία, δίνοντας το «παρών» στον τελικό του Capital One Cup. Το england365.gr παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες την πορεία των δύο ομάδων προς το «Γουέμπλεϊ».



Το phtotostory των φιναλίστ του Capital One Cup

Η περιπέτεια των δύο φιναλίστ στο φετινό Λιγκ Καπ ξεκίνησε στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Τα «σπιρούνια» βρέθηκαν τελευταία φορά στο «στολίδι» του Λονδίνου, το 2009, όταν απλά έμειναν με το μετάλλιο της συμμετοχής στον τελικό, ενώ το τελευταίο τους τρόπαιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση το πήραν το 2008.

Αντίθετα, η Τσέλσι τελευταία φορά κατέκτησε τον θεσμό το 2007, ενώ πίσω στο 2005, το Λιγκ Καπ Αγγλίας ήταν το πρώτο τρόπαιο του Ζοσέ Μουρίνιο στο Νησί, στην πρώτη του θητεία στον πάγκο των «μπλε».

Ας δούμε όμως φέτος πως κύλησαν τα πράγματα...

3ος γύρος: Ο Χάρι Κέιν ολοκληρώνει τη νίκη της Τότεναμ επί της Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Σε εκείνο το ματς, η ομάδα του Ποκετίνο είχε κληθεί να κάνει την ανατροπή, έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Η Τσέλσι ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπόλτον με το τελικό 2-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Στη φωτογραφία, οι παίκτες του Μουρίνιο πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ τους στην αναμέτρηση, από τον Όσκαρ, ενώ ο Ζούμα είχε ανοίξει το σκορ.

4ος γύρος: Νίκη – πρόκριση με σκορ 2-0 για την Τότεναμ απέναντι στη Μπράιτον. Ο Έρικ Λαμέλα από τις... σπάνιες φορές που σκόραρε μέσα στη σεζόν και πανηγύρισε. Το άλλο γκολ είχε πετύχει ο συνήθης ύποπτος, Χάρι Κέιν.

Για την Τσέλσι, το παιχνίδι με τη Σριούσμπερι αποδείχθηκε... κομματάκι δύσκολο. Οι πρωτοπόροι της Πρέμιερ Λιγκ χρειάστηκαν ένα γκολ του εικονιζόμενου, Γκράντισον (μονομαχία με τον Γκάρι Κέιχιλ), για να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση με το εκτός έδρας 2-1.

5ος γύρος: Εύκολη λεία για την Τότεναμ η Νιούκαστλ. Με ένα γκολ στο πρώτο και τρία στο δεύτερο ημίχρονο, οι Λονδρέζοι πάτησαν γκάζι και οι «καρακάξες»... έφαγαν τη σκόνη τους.

Η Τσέλσι φιλοξενήθηκε στην έδρα της Ντέρμπι Κάουντι και έπρεπε να ... δώσει μάχη με «κριάρια». Στο παιχνίδι που ο Κερτ Ζούμα έδειξε την αφοσίωσή του στην ομάδα μπαίνοντας σε φάση που ήλεγχε ο Τσεχ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και με τους Φάμπρεγας και Αθπιλικουέτα να κουβαλούν το φορείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, το σύνολο του Μουρίνιο επικράτησε 3-1. Στη φωτογραφία, ο Εντέν Αζάρ πανηγυρίζει έχοντας κάνει το 1-0.

Ημιτελικά-πρώτο ματς: Καθοριστική ήταν η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άντρος Τάουνσεντ για την Τότεναμ ώστε να επικρατήσει στο πρώτο ματς με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην ημιτελική φάση του Capital One Cup. Ο Άγγλος εξτρέμ στο 74' χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Σε ένα παιχνίδι που γλίτωσε από τους... χάρου τα δόντια, η Τσέλσι έφυγε με το τελικό 1-1 από το «Άνφιλντ». Η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχε τρεξίματα, υπό έντονη πίεση είχε αφήσει τους Λονδρέζους απλά να προσπαθούν να μην κινδυνεύσουν και απλά κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα εξαιρετικό γκολ του Στέρλινγκ. Για τους «μπλε», είχε δώσει το προβάδισμα ο Αζάρ από την άσπρη βούλα.

Ημιτελικά-επαναληπτικοί: Η ρεβάνς της Τότεναμ με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είχε δύο μεγάλους πρωταγωνιστές. Ο ένας, ήταν ο Κρίστιαν Έρικσεν που σκοράροντας δύο φορές και διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 στο 88ο λεπτό βοήθησε την ομάδα του να πάρει την πρόκριση. Ο άλλος ήταν ο Τσε Άνταμς. Ο 18χρονος επιθετικός μπήκε στο 74' εκείνου του αγώνα στο «Bramall Lane» κι έκανε άνω – κάτω την ομάδα του Ποκετίνο, ανατρέποντας προσωρινά το σκορ με γκολ στο 77' και το 79'! Η νύχτα ήταν τρελή για εκείνον, όμως η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί στο «Γουέμπλεϊ».

Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς με κεφαλιά στην παράταση, σε παιχνίδι που συνέχισε να παίζει ενώ είχε γεμίσει αίμα το παπούτσι του, επιδεικνύοντας αυταπάρνηση και αφοσίωση στην Τσέλσι, έστειλε τους «μπλε» στον τελικό. Η ρεβάνς με τη Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν επεισοδιακή, με τον Ντιέγκο Κόστα να έρχεται σε κόντρα με τους Τσαν, Σκρτελ και Τζέραρντ, να τιμωρείται λίγο αργότερα από την FA με τρεις αγωνιστικές και με τον Μουρίνιο να ανοίγει κόντρα με τους δημοσιογράφους και δη τον Τζέιμι Ρέντναπ που χαρακτήρισε «εγκληματία» τον Ισπανό. Ο «special one» έκανε πολλές μέρες να ξαναμιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου...

Και τώρα οι δυο τους... They're on their way to Wembley...