Νέες αποκαλύψεις για σκάνδαλο στημένων στην Αγγλία!

Φάκελο, 60 σελίδων, στις οποίες αναγράφονται αποδεικτικά στοιχεία και ονόματα για σκάνδαλο στημένων αγώνων στην Αγγλία, έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι της FA, όπως αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο, η «Daily Mail»! Ύποπτοι περισσότεροι από 10 εν ενεργεία ποδοσφαιριστές στις ερασιτεχνικές, κι όχι μόνο, κατηγορίες!  



Νέες αποκαλύψεις για σκάνδαλο στημένων στην Αγγλία!

Όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα σήμερα, έπειτα από εκτενή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Αγγλίας, τη σεζόν 2012-2013, αλλά και έπειτα από υποψίες στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας, πλέον, οι άνθρωποι της FA παραδέχονται ότι έχουν αρκετά ονόματα σε λίστα με ποδοσφαιριστές που φέρονται να έχουν εμπλακεί σε στημένα παιχνίδια. Παρ' όλα αυτά, για πολλούς λόγους, δεν μπορεί να τους απαγορεύσει να αγωνίζονται.

Περισσότεροι από 10 είναι εκείνοι που είναι εν ενεργεία μέλη αγγλικών ομάδων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Daily Mail»!

Βέβαια, οι περισσότεροι βρίσκονται σε ομάδες των ερασιτεχνικών κατηγοριών της Αγγλίας, είτε σε ορισμένες της Football League, αλλά στο παρελθόν έχουν περάσει και από συλλόγους των «σαλονιών» του ποδοσφαίρου της χώρας.

Προφανώς, για νομικούς λόγους, δεν μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους, ενώ, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν μπορεί να τους τιμωρήσει, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν καταγγελίες εις βάρος τους... Αυτό που μπορεί να συμβεί, είναι να πραγματοποιηθεί ποινική έρευνα.

Ο επικεφαλής του τμήματος ποδοσφαιρικής ακεραιότητας της FA, Ντέιβιντ Νιούτον, ουσιαστικά έχει επιβεβαιώσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Daily Mail», τονίζοντας πως: «Η ομοσπονδία κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκαθαρίσει αυτές τις καταστάσεις. Υπάρχει η δυνατότητα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να τιμωρηθούν και να τους απαγορευθεί η συμμετοχή στα παιχνίδια, αλλά θα πρέπει πρώτα να έχει αποδειχθεί η εμπλοκή τους σε χειραγωγημένα παιχνίδια».

Όσοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη λίστα που έχει δημιουργηθεί, παρακολουθούνται στενά, ενώ, υπάρχουν και κάποιοι, των οποίων το δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της ομάδας τους, έχει προσωρινά, αφαιρεθεί.

«Αν κάποιος έχει εμπλακεί σε ύποπτα ή χειραγωγημένα ματς, θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε τις ευθύνες και την υποχρέωση που έχει απέναντι στο άθλημα. Θα θέλαμε να βρίσκονται σε επαφή μαζί μας, ανά πάσα στιγμή, εάν πέσει στην αντίληψή τους κάποιο ύποπτο παιχνίδι» σχολίασε ο Νιούτον.

Οι μεγαλύτεροι φόβοι για το νέο σκάνδαλο στημένων αγώνων στην Αγγλία, προκλήθηκαν τον Μάρτιο του 2013, όταν η FA θέλησε να υπενθυμίσει στους συλλόγους των ερασιτεχνικών κατηγοριών για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφέρονται, αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου των στημένων και του παράνομου στοιχηματισμού.

Στοιχηματικές εταιρείες και ειδικοί ατζέντηδες θα συνεργαστούν με την FA για την καταπολέμηση του φαινομένου.