Χειραγωγημένα εφτά διεθνή φιλικά πριν το Μουντιάλ του 2010!

Έγγραφο της FIFA, όπου αναφέρονται σαν χειραγωγημένα τουλάχιστον εφτά διεθνή φιλικά παιχνίδια πριν το Μουντιάλ του 2010 που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Αφρική, βρίσκεται στην κατοχή του «SkySports»!  



Χειραγωγημένα εφτά διεθνή φιλικά πριν το Μουντιάλ του 2010!

Ο Γουίλσον Ράι Περούμαλ, που εκτίει ποινή φυλάκισης δύο ετών στην Φινλανδία, ήταν ο άνθρωπος που προσέγγιζε και ενημέρωνε τους διαιτητές των αναμετρήσεων που επιλέγονταν προς χειραγώγηση, προσφέροντας, φυσικά και το ανάλογο... αντίτιμο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, εξασφάλιζε πολλά εκατομμύρια λίγες κάθε χρόνο, διαμορφώνοντας ουσιαστικά τα αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

Το 2010, το κύκλωμα, του οποίου ήταν επικεφαλής ο Περούμαλ, διέθεσε 70.000 δολάρια σε καθέναν από τους διαιτητές των διεθνών φιλικών που προηγήθηκαν του Παγκοσμίου Κυπέλλου εκείνης της χρονιάς στη Νότια Αφρική.

Μάλιστα, τα πέντε από τα παιχνίδια που θεωρούνται χειραγωγημένα, αφορούν την εθνική ομάδα της διοργανώτριας χώρας της διοργάνωσης του 2010!

Αυτά τα πέντε ματς είναι: η νίκη (4-0) επί της Ταϊλάνδης, η ισοπαλία (1-1) με τη Βουλγαρία, η νίκη (2-1) επί της Κολομβίας, η νίκη (5-1) επί της Γουατεμάλας και η επικράτηση (2-1) επί της Δανίας.

Τα υπόλοιπα δύο που εξετάζονται από την FIFA, σύμφωνα και με το έγγραφο της παγκόσμιας ομοσπονδίας που βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων του «SkySpors», είναι η νίκη (3-1) της Νιγηρίας επί της Κορέας και η ισοπαλία χωρίς τέρματα ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Ζιμπάμπουε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η FIFA, έγιναν προσπάθειες να χειραγωγηθούν και φέτος ορισμένα ματς πριν από το Μουντιάλ της Βραζιλίας...