Like father, like son

Στοιχεία του πλούσιου ταλέντου του… μπαμπά του, Πίτερ, έβγαλε ο Κάσπερ Σμάιχελ στο φιλικό της Αγγλίας κόντρα στην Δανία, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις μετοχές του λίγους μήνες πριν από το καλοκαίρι, που θα τον βρει εκτός συμβολαίου με την Λέστερ και ελεύθερο να διαπραγματευτεί όπως αυτός θέλει με όποιον σύλλογο ενδιαφερθεί για τα δικαιώματά του.



Like father, like son

Αν δεν ήταν αυτός ο τερματοφύλακας, η Αγγλία θα μπορούσε να είχε σκοράρει τρία τέρματα, δήλωσε ο Γουέιν Ρούνεϊ, αναγνωρίζοντας την πολύ καλή παρουσία του Κάσπερ Σμάιχελ κάτω από τα γκολπόστ της Δανίας στο φιλικό των δύο χωρών στο «Γουέμπλεϊ».

Και όντως, ο πορτέρο της Λέστερ ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την «μικρή» ήττα των Δανών (1-0), αφού σταμάτησε τους αντιπάλους του με… κάθε πιθανό τρόπο, στις ελάχιστες κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Ένας από αυτούς μάλιστα (στην παρακάτω φωτογραφία) έφερε στην μνήμη των Άγγλων ανάλογη απόκρουση του πατέρα του και ζωντανό θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πίτερ.

Ποιο το αποτέλεσμα; Οι μετοχές του 27χρονου αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την 90λεπτη, πρώτη παρουσία του στο «Γουέμπλεϊ» και πλέον εξασφάλισε ένα αβαντάζ για τις διαπραγματεύσεις με την Λέστερ (το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ενδεχομένως να υπάρξει πρόταση ανανέωσης, με τον σύλλογο της Τσάμπιονσιπ να παίρνει κατά πάσα πιθανότητα την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ) ή με κάποιον άλλο σύλλογο που ίσως θελήσει να τον αποκτήσει.

Τέλος. αξίζει να σημειωθεί πως έντονο ενδιαφέρον για τα δικαιώματά του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει δείξει η Μίλαν, ενώ στα υπ’ όψιν της τον έχει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.