Κλήρωση που αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία

Η κλήρωση ήταν δεδομένο πως πλην της Αγγλίας θα ήταν αρκετά δύσκολη για τις υπόλοιπες του Νησιού ωστόσο το νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών αφήνει ανοιχτό παράθυρο για όλες τις ομάδες. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Κλήρωση που αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία

Για τον όμιλο της Αγγλίας πιστεύω πως τα σχόλια είναι περιττά. Η Ελβετία είναι λογικά το μεγάλο φαβορί για να τερματίσει στη 2η θέση ενώ σίγουρα η Σλοβενία θα προσπαθήσει να την κοντράρει ή στην χειρότερη περίπτωση θα παλέψει για τα μπαράζ απέναντι σε Εσθονία, Λιθουανία και Σαν Μαρίνο.

Για την Σκωτία και την Ιρλανδία τα πράγματα δεν ήταν τόσο ευνοϊκά. Η έκφραση άλλωστε του ομοσπονδιακού τεχνικού των Σκωτσέζων Γκόρντον Στράχαν τα λέει όλα αφού ήταν σίγουρα πως θα ήθελε να αποφύγει τη Γερμανία. Οι δυο τους μαζί με την Πολωνία θα παλέψουν για τη 2η θέση που δίνει την απευθείας πρόκριση αλλά και την 3η η οποία οδηγεί στα μπαράζ.

Η Ουαλία έχει μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στα μπαράζ ενώ αν εκμεταλλευτεί την έδρα της ίσως μπορέσει να κοντράρει τη Βοσνία. Άλλωστε η πρώτη θέση του ομίλου δείχνει ήδη καπαρωμένη από το Βέλγιο ενώ το Ισραήλ σίγουρα θα αποτελέσει το μεγαλύτερό της αντίπαλο σε σχέση με την Κύπρο και την Ανδόρρα.

Τέλος , η Β.Ιρλανδία μετά τις Ελλάδα και Ρουμανία έχει μια δυνατότητα να κυνηγήσει και αυτή την 3η θέση όπου θα κοντραριστεί όπως λέει η λογική με την Ουγγαρία και ίσως τη Φινλανδία αν η τελευταία παρουσιάσει καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα τελευταία της ματς.

Πλην της Αγγλίας λοιπόν όπου οποιαδήποτε θέση πλην της πρώτης θα θεωρηθεί αποτυχία, όλες οι υπόλοιπες έχουν την ευκαιρία βάσει του νέου συστήματος να διεκδικήσουν μια σπουδαία πρόκριση. Η Ουαλία δεν το έχει καταφέρει από το 1958 και το Μουντιάλ της Σουηδίας, η Β.Ιρλανδία από τη δεκαετία του ’80, η Σκωτία από το Μουντιάλ του 1998 στη Γαλλία ενώ μόνο η Ιρλανδία με την πρόσφατη συμμετοχή της στο EURO του 2012 έκανε ξανά αισθητή την παρουσία της.

Το ότι η κλήρωση θα ήταν δύσκολη, ήταν κάτι που το γνωρίζαμε, όμως πλέον υπάρχουν τα περιθώρια αισιοδοξίας!