Κληρώνει για τους Άγγλους

Απομένουν λίγα λεπτά για την κλήρωση του Champions League και αυτή του Europa League, στις οποίες οι αγγλικές ομάδες θα μάθουν ποιον θα βρουν απέναντί τους στο δρόμο για μία ευρωπαϊκή επιτυχία. Δείτε τους πιθανούς αντιπάλους τους.



Κληρώνει για τους Άγγλους

Με τη φάση των ομίλων να έχει ολοκληρωθεί σε Champions League και Europa League, 48 ομάδες συνολικά θα ριχτούν στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν στις 13:00 ώρα Ελλάδας για να μάθουν τον αντίπαλό τους στη νοκ άουτ φάση των δύο διοργανώσεων.

UEFA Champions League

Στη φάση των «16» του Champions League θα βρεθούν τέσσερις αγγλικές ομάδες. Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (οι δύο πρώτες ως δεύτερες στον όμιλο και οι άλλες ως πρωτοπόροι) θα μάθουν τον αντίπαλό τους στο… ταξίδι προς την επιτυχία, με μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες να βρίσκονται απέναντί τους.

Στην ελίτ της Ευρώπης:

Νικητές των ομίλων: Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα

Δεύτεροι των ομίλων: Μάντσεστερ Σϊτι, Άρσεναλ, Ζενίτ, Μίλαν, Ολυμπιακός, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Γαλατάσαραϊ, Σάλκε

Πώς τερμάτισαν στον όμιλο:

Όμιλος Α: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 14 βαθμοί, Όμιλος Δ: Μάντσεστερ Σίτι 15 βαθμοί, Όμιλος Ε: Τσέλσι 12 βαθμοί, Όμιλος ΣΤ: Άρσεναλ 12 βαθμοί.

Δείτε εδώ ποια είναι τα φαβορί να βρεθούν απέναντι στις αγγλικές ομάδες, σύμφωνα με τις πιθανότητες, όπως προκύπτουν από τους περιορισμούς της κλήρωσης.

Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 18&19/2 και στις 25&26/2 ενώ οι επαναληπτικοί στις 11&12/3 και 18&19/3.

UEFA Europa League

Με δύο εκπροσώπους θα μπει στην κλήρωση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Τότεναμ και Σουόνσι είναι αυτές που καλούνται να συνεχίσουν πέρα από τους «32», σε μία διαδικασία που μπορεί να αποδειχθεί ιδανική ή καταστροφική για τους δύο συλλόγους.

Πως τερμάτισαν στον όμιλο:

1ος όμιλος: Σουόνσι (2η) 8 βαθμοί, 11ος όμιλος: Τότεναμ 18 βαθμοί

Στους «δυνατούς»  η Τότεναμ, μαζί με τις: Βαλένθια, Λουντογκόρετς, Σάλτζμπουργκ, Ρούμπιν Καζάν, Φιορεντίνα, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γκενκ, Σεβίλλη, Λιόν, Τραμπζονσπόρ, ΑΖ, Νάπολι, Μπενφίκα, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Βασιλεία

Στην πρώτη της ευρωπαϊκή παρουσία, η Σουόνσι θα βρεθεί στους «αδύναμους», μαζί με τις: Τσερνομόρετς, Έσμπιεργκ, Μάριμπορ, Ντιεπρ, Μακάμπι Τελ-Αβίβ, Ντινάμο Κιέβου, Σλόβαν Λίμπερετς, Ρεάλ Μπέτις, Λάτσιο, Ανζί, ΠΑΟΚ, Άγιαξ, Γιουβέντους, Πόρτο, Βικτόρια Πλζεν

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 20/2 και οι επαναληπτικοί στις 27 του ίδιου μήνα.

*Ομάδες από την ίδια χώρα δεν γίνεται να κληρωθούν μεταξύ τους, καθώς επίσης αποκλείεται η κλήρωση συλλόγων που συνυπήρξαν στη φάση των ομίλων.