Παραιτήθηκε ο Κλέμενς

Παρελθόν από τη θέση του επικεφαλής των εθνικών ομάδων στην αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποτελεί ο Ρέι Κλέμενς, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί εντελώς από το χώρο του ποδοσφαίρου. 



Παραιτήθηκε ο Κλέμενς

Την παραίτηση του υπέβαλλε από τη θέση του επικεφαλής των εθνικών ομάδων ο Ρέι Κλέμενς.

 «Ήμουν τυχερός για τα 47 χρόνια που έζησα μέσα σε αυτό το υπέροχο παιχνίδι, 17 εκ των οποίων ήταν στην αγγλική ομοσπονδία. Είχα την τύχη να συναντήσω  και να συνεργαστώ με ορισμένους εξαιρετικούς ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα, αλλά και να δω παίκτες που ξεκίνησαν από την ομάδα u-16 να φτάνουν μέχρι την Ανδρών» δήλωσε ο 65χρονος Κλέμενς και συμπλήρωσε: «Φεύγω από την ομοσπονδία με ευχάριστες αναμνήσεις που θα μείνουν μαζί μου για όλη μου τη ζωή»

Ο άλλοτε διεθνής τερματοφύλακας της Λίβερπουλ και της Τότεναμ, είχε προσληφθεί από την αγγλική ομοσπονδία το 1996, ως μέλος του τεχνικού επιτελείου του Γκλεν Χόντλ και διατήρησε το πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων της εθνικής ομάδας μέχρι το 2007 οπότε και τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο Φάμπιο Καπέλο. Επανήλθε στη θέση που είχε, με την πρόσληψη του Ρόι Χότζον έχοντας παράλληλα και το ρόλο του επικεφαλής των τμημάτων υποδομής των εθνικών ομάδων από u-16 μέχρι και u-21.  Το 2005 έδωσε μάχη με τον καρκίνο του προστάτη και είχε καταφέρει να βγει νικητής.  Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των «λιονταριών» στο ματς με τη Γαλλία για το EURO 2012 ο Κλέμενς είχε υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα.