Σταμάτησε το ...πιστολάκι ο Σερ Αλεξ

Την αποκάλυψη πως σταμάτησε να φωνάζει στους παίκτες του τα τελευταία χρόνια της θητείας του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκανε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον μιλώντας σε σεμινάριο προπονητών της ΟΥΕΦΑ.    



Σταμάτησε το ...πιστολάκι ο Σερ Αλεξ

Η «ευαισθησία» των ποδοσφαιριστών ανάγκασε τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να περιορίσει τις φωνές προς αυτούς σε σχέση με το τι έκανε στο παρελθόν. «Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκα είναι πολύ πιο «εύθραυστοι» σε σχέση με τριάντα χρόνια. Και το λέω με την καλή έννοια, γιατί προέρχονται από καλύτερες συνθήκες. Δεν μπορούσα να χάσω την ψυχραιμία όπως έκανα στο παρελθόν» τόνισε ο Φέργκιουσον, εξηγώντας παράλληλα πως ο ποδοσφαιριστής πρέπει να αισθάνεται άνετα για να αποδώσει καλά στο γήπεδο.

Ο Σκωτσέζος που κατέκτησε 38 τίτλους με τους «κόκκινους διαβόλους» πέρασε στην ιστορία και για το «hairdryer treatment» (σ.σ. όπως χαρακτηρίζονται οι έντονες φωνές) που έκανε στους παίκτες του στο ημίχρονο κάποιων αγώνων που η ομάδα δεν απέδιδε τα αναμενόμενα.

Την συμπεριφορά αυτή δεν την αρνήθηκε ποτέ ο Σερ Αλεξ και μάλιστα στην τελευταία συνέντευξη τύπου ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν δίστασε να παραλάβει από ρεπόρτερ της εφημερίδας Sun μια τούρτα με πιστολάκι μαλλιών που παρέπεμπε φυσικά στο hairdryer treatment!

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος με βάση το πόσες φορές η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ανατρέψει εις βάρος της καταστάσεις (με αποκορύφωμα τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999), τότε οι φωνές του Φέργκιουσον φαίνεται πως έπιαναν τόπο.  

Πάντως όπως εξήγησε ο ίδιος κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προπονητών της ΟΥΕΦΑ που γίνεται στη Βουδαπέστη, υπήρχαν και συγκριμένα χαρακτηριστικά που ήθελε να έχουν οι παίκτες του, όπως το εργασιακό ήθος, η αφοσίωση και η φιλοσοφία τα οποία θεωρεί σημαντικά.