Ημέρα του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον

Ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον θα είναι η 10η Αυγούστου, όπως αποφάσισε η αγγλική ομοσπονδία στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια λειτουργίας της. 



Ημέρα του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον

Με στόχο να ενθαρρύνουν τους Βρετανούς να ασχοληθούν έστω και μια μέρα με το αγαπημένο τους σπορ, η αγγλική ομοσπονδία αποφάσισε να ανακηρύξει τη 10η Αυγούστου ημέρα εθνικού ποδοσφαίρου δίνοντας παράλληλα και το όνομα του Ρόμπσον που έφυγε από την ζωή πριν από τέσσερα χρόνια χτυπημένος από τον καρκίνο.

Συνολικά 150 αναμένεται να διοργανωθούν σε όλη τη χώρα εκείνη την ημέρα και για την καλύτερη προβολή τους διασημότητες και αστέρια του παρελθόντος που συνεργάστηκαν με τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον όπως ο Γκάρι Λίνεκερ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Αλαν Σίρερ στέλνουν μέσω video το μήνυμα τους.

«Είμαι σίγουρη πως ο Μπομπ θα ήταν ενθουσιασμένος για την ημέρα προς τιμήν του. Ήταν πάντα παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και το αγαπούσε άσχετο με το επίπεδο στο οποίο αγωνιζόταν» δήλωσε η σύζυγος του, Ελσι Ρόμπσον.   

Στο πλαίσιο της ημέρας, η αγγλική ομοσπονδία έχει προγραμματίσει να κάνει δωρεά στο Ίδρυμα Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, το οποίο δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες της ζωής τους και στόχο έχει την καταπολέμηση του καρκίνου.