Πρώτη φορά ισοπαλία με σκορ 5-5! (video)

Το χορταστικό 5-5 στην αναμέτρηση της Γουέστ Μπρομ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην τελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος, ήταν το πρώτο από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ! Τελευταία φορά ισοπαλία με δέκα «τεμάχια» σε ένα ματς, σημειώθηκε το 1984, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» γύρισαν… 118 χρόνια πίσω.   



Πρώτη φορά ισοπαλία με σκορ 5-5! (video)

Στο «Χόθορνς», η Γουέστ Μπρομ, με αντεπίθεση διαρκείας, δεν άφησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ολοκληρώσει τις φετινές αγωνιστικές της υποχρεώσεις με νίκη. Έτσι, από το εις βάρος της 2-5, η ομάδα του Στιβ Κλαρκ έφτασε στο τελικό 5-5!

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν κατάφερε να αποσυρθεί από την προπονητική με θετικό αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν είναι… απαραίτητα κακό. Γιατί και στην τελευταία μέρα της παρουσίας του στους πάγκους, γράφτηκε ιστορία. Το τελικό 5-5, ήταν το πρώτο από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ.

Την τελευταία φορά που ένα παιχνίδι πρώτης κατηγορίας της Αγγλία ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 5-5, ήταν το 1984. Τότε, ΚΠΡ και Νιούκαστλ ήταν οι ομάδες που πέτυχαν από πέντε «τεμάχια», αλλά πήραν μόλις έναν βαθμό.

Αν, πάντως, αναζητήσουμε το τελευταίο 5-5 σε ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τότε θα πρέπει να ανατρέξουμε πολύ πίσω. Συγκεκριμένα, 118 χρόνια πριν! Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ολοκληρώσει παιχνίδι στο 5-5, με αντίπαλο τη Λίνκολν στη δεύτερη κατηγορία της χώρας.