Όλα δείχνουν τίτλο στο «Old Trafford»

Ένα από τα πιο εύκολα πρωταθλήματα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ είναι έτοιμη να κατακτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κι εάν απορείτε από που προκύπτει η όποια βεβαιότητα, διαβάστε για τη μοναδική φορά στα 20 χρόνια ιστορίας της κορυφαίας κατηγορίας που κάποιος σύλλογος έχει καταφέρει να ανατρέψει διαφορά 12 βαθμών.



Όλα δείχνουν τίτλο στο «Old Trafford»

Η Πρέμιερ Λιγκ συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ζωής και μόλις μια φορά μια ομάδα έχει καταφέρει να ανατρέψει διαφορά 12 βαθμών στους τελευταίους μήνες της σεζόν.

Κι αυτή η ομάδα είναι που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην κορυφή της κατηγορίας και δεν χρειάζεται να τρέξει να προλάβει κανέναν!

Η Γιουνάιτεντ μπορεί να κάνει συντήρηση δυνάμεων από εδώ και στο εξής, αφού μόνο με αυτοκτονία χάνεται ο φετινός τίτλος.

 

1995-1996

Το ημερολόγιο δείχνει 21 Ιανουαρίου 1996. Η Νιούκαστλ στην πρώτη θέση με 54, η Λίβερπουλ στη δεύτερη με 42, όσους και η Γιουνάιτεντ. Η αντεπίθεση των «κόκκινων διαβόλων» αρχίζει και στις 5 Μαΐου ο τίτλος έχει κόκκινο χρώμα. Τελική βαθμολογία: 82 η Γιουνάιτεντ, 78 η Νιούκαστλ.

 

Δείτε ορισμένες ακόμη ανατροπές, αλλά με μικρότερη διαφορά που έπρεπε να καλυφθεί:

 

1997-1998

Μπορεί να μην ήταν 12, αλλά ήταν διψήφια η διαφορά. Και μάλιστα το Μάρτιο. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ετοιμάζονταν για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, αλλά η Άρσεναλ χάλασε τη …συνταγή, σηκώνοντας την κούπα με ένα βαθμό διαφορά.

 

2002-2003

Ακριβώς πριν 10 χρόνια, η Άρσεναλ ήταν μπροστά με οχτώ βαθμούς. Και πάλι το Μάρτιο. Ανατροπή και μάλιστα εύκολη κατάκτηση τίτλου από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με πέντε πόντους!