To «μωσαικό» της FA

Οι σημαντικότερες στιγμές που βίωσε η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στην  ιστορία της αποτυπώνονται στο λογότυπο που δημιουργήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων ιστορίας.



To «μωσαικό» της FA

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια ιστορίας της FA ξεκινούν επισήμως αύριο και για το λόγο αυτό η ομοσπονδία προχώρησε στη δημιουργία ενός ξεχωριστού λογοτύπου. 

Από τη φωτογραφία στην οποία ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας το 1966 Μπόμπι Μουρ πανηγυρίζει στους ώμους των συμπαικτών του την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι και τα εγκαίνια του νέου Γουέμπλει, σε αυτό το ξεχωριστό μωσαϊκό «παρελαύνουν» προσωπικότητες που έγραψαν ιστορία και οι σημαντικότερες στιγμές του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Μια θέση στο λογότυπο έχει βρει ο Σερ Στάνλει Μάθιους μέσω του τελικού του Κυπέλλου του 1953, ο Αρθουρ Γουόρτον ο οποίος υπήρξε ο μαύρος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο Αλφ Κόμμον ο οποίος το 1905 έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που η μεταγραφή του κόστισε 1,000 λίρες. Επίσης στο κολαζ απεικονίζονται και οι νεότεροι, από τον Τζον Μπαρνς και τον Γκάρι Λίνεκερ μέχρι τον Ντειβιντ Μπέκαμ και τον Στίβεν Τζέραρντ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων,  πέρα από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 25 Μαΐου,  η αγγλική ομοσπονδία έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν στις 26 Οκτωβρίου, οπότε και είναι η ημέρα ίδρυσης της FA.